(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Contacten, winacties, kletsen & ruilen WINACTIE! Deel jouw verhaal en win 5 zaden

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #26831
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Wat is jouw verhaal of ervaring met medicinale cannabis?
  Er worden 3×5 zaden verloot onder de top 3 meest bijzondere verhalen, de actie sluit op 9 december 2018, de verloting vindt plaats op 10 december 2018
  We horen graag van je!

  ACHTERGROND
  Ik moestuinier al jaren met veel plezier. Vooral kruiden zijn mijn favoriet, voor in gerechten, thee, boter, zalf, oliën en medicinale toepassingen. Van snoeiafval en (on)kruiden maak ik mijn eigen mest en gier. Ik besloot eens op 1 april (inderdaad als grap) 2 Trainwreck zaadjes te ontkiemen. Zie hier het begin van mijn avontuur:
  Sativa Kweek
  Van de oogst van vorig jaar heb ik olie en zalf gemaakt, waar veel mensen erg blij mee waren. Vanuit de Trainwreck “Zombie” weer 2 zaadjes gezaaid dit jaar, dat bleken een mannetje en vrouwtje te zijn. Omdat de strain mijzelf erg goed bevalt, heb ik dit seizoen gebruikt om stuifmeel te verzamelen en zaden te kweken. Diverse leden hier hebben me enorm goed geholpen tijdens dit avontuur en nog steeds, daar wil ik graag wat voor terugdoen. Dus vandaar deze actie.

  DE ZADEN
  Reguliere biologische buitenkweek Train Wreck “Zombie”, Sativa dominant, 3e generatie, oktober 2018.
  De strain geeft geen dikke toppen, dus reken je niet rijk.
  Deze strain stinkt niet, heeft weinig last van schimmels en ongedierte. Ideaal voor een buitenkweek en edibles/topicals/olie.
  Het zijn reguliere zaden, dat houdt in dat er mannetjes en vrouwtjes tussen kunnen zitten.
  Foto’s van 1 zijtop vorig jaar:

  VOORWAARDEN

  • Alleen geregistreerde leden met een geverifieerd mailadres kunnen meedoen;
  • Uiterlijk 9 december 2018 sluit de actie;
  • De verloting vindt plaats op 10 december 2018;
  • Er wordt geen garantie gegeven op de zaden;
  • Dit betreft een persoonlijke winactie, Mediwietsite is hier niet verantwoordelijk voor maar verleent puur haar medewerking aan deze actie;
  • Als je wint wordt je gevraagd je adres te versturen aan redactie@mediwietsite.nl voor verdere afwikkeling;
  • Bij geen reactie voor 15 december 2018 zal een ander uitgekozen worden.

   

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren geleden door Mare.
  #26873
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1032 reacties

  Wilt er nu echt niemand gratis zaadjes winnen???

   

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #26874
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  ja jammer toch!
  Is echt een leuke strain :D

  • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren geleden door Mare.
 • #26916
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Echt niemand?!
  Onderste deel van 1 van de hoofdtoppen, 17 oktober, plant was meer dan 2 meter hoog, kreeg niet de hele top op de foto ^^

  #26917
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1032 reacties

  Denk dat die binnen velen malen dikker zou zijn :)

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #26919
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Denk ik ook ;) en wellicht ook compacter. Maar een Sativa is niet zo compact als een Indica. Eerste plant overigens waar ik geen toprot, schimmels of ander ongedierte in aan heb getroffen, heb haar express langer laten staan. Toch knap van die Zombie ey :D

(advertenties)
 • #26939
  Martijn Mediwietsite
  Bijdrager
  • Level
  6 reacties

  Mare, ten eerste TOP dat je deze actie bent gestart!  :J   :J   :J

  Als MWS-medewerker ben ik natuurlijk uitgesloten van deelname. Maar misschien als ik het spits afbijt dat meer mensen volgen :-) Let’s do this!

  Ik geloof ten eerste al jaren heilig in de ondersteunende en heilzame werking van cannabinoïden in cannabis op ons endocannabinoïden-systeem. Deze werking is natuurijk lastig te meten als je niet ziek bent. Maar sinds ik ben gaan leren over hoe belangrijk dit systeem is voor onze homeostase en wat cannabis daarin kan betekenen, twijfel ik er niet aan dat de cannabinoïden in cannabis een preventieve werking hebben bij het gezond houden van ons lichaam.

  Dat gezegd hebbende, heb ik wel een meetbare ‘medische’ ervaring met CBD-olie. Natuurlijk, al die lachkicks van wiet die ik tijdens mijn studententijd had zullen ook goed zijn geweest, want lachen is nu eenmaal gezond. Maar echte hulp heb ik recent ervaren van CBD-olie toen ik voor de tweede keer vader werd. Dat zit zo.

  Ik heb soms vlagen waarin ik gevoelens van angst, boosheid en onzekerheid ervaar. Geen idee of dit aanleg is of een gevolg van wat nare gebeurtenissen in het verleden. Hoe dan ook, slaaptekort is een enorme trigger voor deze gevoelens en slaaptekort is natuurlijk onvermijdelijk met een baby. Echter viel het me op dat ik die eerste maanden echt super ben doorgekomen. Ik voelde me, ondanks het slaaptekort, goed en heb niet tot nauwelijks last gehad van die negatieve effecten van slaaptekort. Om de proef op de som te nemen ben ik tussendoor een keer een week gestopt en toen merkte ik dat ik dat ik er wel vatbaar voor werd.

  Kortom: CBD-olie werkt voor mij heel goed tegen stress, tegen angstgevoelens en voor een betere nachtrust en een stabiele gemoedsrust.

  Next :-D

  #26954
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Bedankt voor het delen Martijn!
  Inderdaad, cannabinoiden zijn lichaamseigen stoffen, dus hoe natuurlijker en lichaamsvriendelijker kan het zijn?

  Trauma’s en stress worden in het lichaam opgeslagen, zelfs jarenlang. Door het gebruik van de olie en boter merk ik ook dat de spanningen veel minder worden.
  Ik kwam in aanraking met wietolie toen mijn moeder palliatieve darmkanker kreeg. Ze heeft niet voor chemo gekozen. Door de wietolie had ze minder pijn en sliep ze beter.
  Daarna ben ik gaan experimenteren met diverse wietplanten, edibles en topicals en heb zo mijn eigen recepten samengesteld. De zalf helpt iemand momenteel tegen hielspoor (pijn en zwelling), olie bij iemand met slaap- en stress problemen en iemand met een auto-immuun ziekte en fibromyalgie. De olie met hoog cbd gehalte wordt gebruikt bij een hond met tumoren, hij is een stuk levendiger nu en heeft minder pijn (thc kan ernstig nare gevolgen hebben voor huisdieren, dus nooit zelf toedienen zonder advies van een dierenarts!).

  Ik vind machtig mooi :D

  #26956
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  57 reacties

  Wiet is drugs, slecht voor je, en mag je nooit gebruiken! Ja, ook ik kreeg deze zin vaak te horen tijdens mijn jeugd. Een avondje stappen en iemand die vraagt of ik een trekje wil van een joint? Neeeee! Dat mag niet! Buurman van een vriendje die een ‘groene’ hobby heeft? Moest meteen de vriendschap verbreken!

  Een twintigtal jaren later doet je goddelijke lijf toch iets anders dan verwacht (dan heb ik het niet over de bierbuik). Stress, angsten, darmen die op hol slaan na het eten van een koekje, wratten, you name it.

  Je hebt dan superblije mensen: Medicijnfabrikanten. Ook wel iets vrolijke mensen: Die van de Blokker, voor de opbergboxen voor de tientallen medicijnen. Maar ook verdrietige mensen: Jezelf. Want de medicijnen helpen voor geen ***.

  “Misschien moet je CBD-olie eens proberen?” Nee, niks ervan, want wiet is drugs! Poeh, alleen dat plaatje al van dat plantje op de verpakking! En toch doen hè, wat een sukkel. Of niet?… Geen stress, eindelijk weer lachen, stappen met vrienden, buiten de deur eten, op vakantie gaan, naar werkcongressen en zelfs kunnen lopen zonder pijn omdat die voetwrat weg is!

  Zo is het zo’n beetje gegaan :D Tsja, mensen blijven volhouden en zeggen: “het is drugs: Van alcohol raak je ook stress kwijt. Dat je geen pijn meer voelt komt gewoon omdat je stoned wordt”. En laat ik de foto’s van mijn voet zien, dan is het: “oh, dat is toeval. Maar het blijft drugs!”. Nu ligt mijn uitdaging in het verdiepen in de beschikbare feiten en anderen hiermee zien te overtuigen. Inmiddels is mij dat bij 1 dierbaar persoon, met een akelig ziektebeeld, gelukt met verbluffende resultaten, dat verhaal volgt later nog… ;)

 • #26958
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Hoi Richie,

  bedankt voor het delen! En inderdaad zeer herkenbaar. Helaas heb ik zelf wel dierbaren aan veelvuldig wietgebruik onderdoor zien gaan …maar ja, voor alles geldt “met mate” he. Voor mij was het daarom ook jarenlang een taboe!
  Fijn dat het jou zo goed geholpen heeft en dat je hierdoor ook anderen kunt helpen, topper :D

  #27569
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  57 reacties

  Ben benieuwd wie er heeft gewonnen :D

  Ik heb puur meegedaan voor de lol en om toch eens een verhaal van mij af te schrijven, ik kan verder weinig met de zaadjes omdat ik geen kweekkast heb en het anders wel erg vol wordt voor het raam ;)

  Wel jammer dat er verder niet echt deelnemers waren  :'(

  #27607
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Hoi Richie,

  ja is ook jammer. Maar je hebt in ieder geval de zaadjes gewonnen! Heel erg bedankt voor het delen van je verhaal :)
  Stuur je me de adresgegevens even door?

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.