(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Medicatievormen Edibles Wietextract van kokosvet

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #26895
  Wartbieke
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  ik ben bezig met het maken van wietextract van kokosvet, zoals aangegeven op de website. Alleen weet ik niet hoe ik de temperatuur hoger dan 100° kan krijgen. Het eerste uur spreekt men van maximum 150°, nadien nog minstens 12h tussen 120 en 135°. Ikheb vroeger geleerd dat de temperatuur van een vloeistof die water gevat, max 100° bedraagt, zolang al het water niet is verdampt. Werkt het recept ook als ik mijn temperatuur op het kookpunt hou? Mag of moet ik water toevoegen wanneer alles is verdampt?

  #26896
  Wartbieke
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Warom moet het product zo lang opstaan? Wat gebeurt er als ik de pan sneller van het vuur haal?

  #26906
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Hoi Remi,

  de temperatuur maakt niet zoveel uit, je kan het beste alles heel zachtjes laten sudderen. Het water verdampt vanzelf. Pas wel op dat het niet gaat “frituren” want dan verbrand de wiet.
  Maar dat is mij nog niet overkomen.

  Wat ik doe: kokosvet smelten in een pannetje, plantmateriaal toevoegen en evt. een schep ghee/geklaarde boter (dierlijke vetten lossen de actieve stoffen beter op).
  Dan heel zachtjes aan de kook brengen, op het laagste vuurtje zetten met een vlamverdeler eronder en een deksel op een kiertje (kun je een pollepel tussen steken), zodat het verdampte water weg kan.
  Ik laat het dan een dag en nacht sudderen, eerste paar keren goed doorroeren elk uur totdat het plantmateriaal verzadigd is geraakt.
  Een paar uur af laten koelen op kamertemperatuur.
  Dan weer zachtjes laten sudderen. Net zolang totdat ik vind dat de olie een mooie kleur en geur heeft.
  Het product laat je zo lang sudderen, om zoveel mogelijk stoffen uit het plantmateriaal te krijgen. Met kokosvet/olijfolie duurt dat proces nu eenmaal langer dan met alcohol. Beschouw het als het maken van een hele mooie en sterk geconcentreerde bouillon :) Dat stond bij mijn oma vroeger ook 3 dagen op het vuur om alle smaak en stoffen uit botten en groenten te krijgen.

  Mocht je het niet gedurende de nacht op willen laten staan, kun je het vuur uitzetten. Gewoon weer opnieuw laten sudderen gedurende de dag.

  Heel veel succes, hopelijk heb ik je hiermee wat kunnen helpen!

   

(advertenties)
 • #26911
  Wartbieke
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Bedankt, Mare, voor je antwoord. Toch begrijp ik sommige dingen niet goed. Jij spreekt niet van water toevoegen, maar ik neem aan dat je dat vergeten bent. Bij mij was het water snel verdampt en ik heb dus al enkele keren water toegevoegd. Maar jij vertelt dat je het goedje laat opstaan tot de olie de juiste geur en kleur heeft. Bij mij is dat één groene massa, daar ik begonnen ben met uitstekend knipafval en 250 gr kokosvet en 20 gr cacaoboter en 1L water.

  Ik heb de pan nu op het laagste vuurtje gezet en wil wel wat boter toevoegen, maar ik heb alleen gezouten boter in huis. Zou dat kwaad kunnen?

  #26912
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Hoi Remi,

  klopt dat ik geen water toevoeg, misschien een theelepeltje. Het toevoegen van water doe ik alleen als de olie begint te “frituren”, maar aangezien het op een allerlaagst pitje staat heb ik hier geen last van. Ik voeg dan liever wat geklaarde boter/ghee toe. Helemaal als je cacao boter gebruikt, die is slecht oplosbaar in water.

  Gezouten boter zou ik niet willen adviseren, die smaak blijf je namelijk behouden. Ligt eraan wat je verder met de olie wilt doen, het zou denk ik geen kwaad kunnen. Zekerl niet voor een topical (zalf), want zout is juist een goede moisturizer. Maar zelf heb ik het nog niet geprobeerd.

  De groene massa, zou het kunnen dat je alles heel fijn gemalen hebt? Heb je evt. een foto?
  Zo ziet het er bij mij uit na 3-4 uur sudderen:

  Laat het voor nu lekker pruttelen en alle water verdampen, zolang het niet verbrand is er geen reden voor zorgen. Morgen zou je evt. wat ongezouten boter kunnen klaren: boter smelten en laten sudderen. Er gaan zich uiteindelijk schuimvlokken ontwikkelen op het oppervlak. Schep dit er af met een spatel of lepel (opvangen in een kommetje, is heerlijk voor in de koffie of thee).
  Blijf elk half uur goed roeren. Uiteindelijk zie je op de bodem stofjes caramelliseren, als deze donker zijn is je boter geklaard. Dit kan heus 3-5 uur duren.
  Zeef de boter door een filter, zoveel mogelijk zonder het gecaramelliseerde residu. Deze boter is nu vrij van melk- en suikereiwitten en heeft een veel hogere verbrandingstemperatuur dan gewone boter. Je kan deze geklaarde boter in een weckpotje in de koelkast bewaren voor volgend gebruik (kun je ook gebruiken voor bakken/braden/sauzen).

  Toi toi toi  :]

   

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 11 maanden geleden door Mare.
  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 11 maanden geleden door Mare.
  #26995
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Hoi Remi,

  is het gelukt?

   

 • #27002
  Wartbieke
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Ik ben erg verrast nog een reactie van jou te krijgen. Ik heb een groen, vast product uiteindelijk bekomen. Wij hebben er nog niets mee gedaan maar ik laat zeker iets weten als dat wel gebeurd is. Verder heb ik nog wel een vraag. Ik heb al eens een politie-inval gehad en zijn nu wel wat banger geworden. Wij zijn een koppel van 63 jaar en gebruiken cannabis vooral als medicijn. Nu dacht ik dat mijn gebruikersnaam zou te zien zijn bij mijn berichten maar ik zie steeds mijn volledige naam staan, en daar ben ik wat bang voor. Weet jij misschien hoe ik dit kan aanpassen? Alvast erg bedankt.

  #27003
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Dag Remi,

  dat is wel naar om te horen :(
  Je kan hopelijk je naam nog aanpassen door naar je account te gaan, dan Profiel en de knop Bewerken:

  Als dat niet werkt, kan je @Martijnmediwietsite-nl een berichtje doen.

  #27019
  Wartbieke
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Bedankt! Ik heb mijn naam kunnen aanpassen. Wij hebben gisteren thee gedronken met een kwart lepeltje van het product erin maar het effect was heel miniem. Straks eens proberen met een half lepeltje. Laat zrker nog iets weten.

 • #28053
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Dag @Wartbieke,

  we zijn inmiddels al een tijdje verder, ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn :D
  En uiteraard nog de beste wensen!

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.