(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Feiten & onderzoek Wiet legaliseren niet schadelijk voor kinderen

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #1497
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  In dit stuk op onze site stellen onderzoekers dat wiet legaliseren niet bijdraagt aan toename van gebruik door kinderen/tieners.
  Erbij wordt wel vermeld dat groeiende acceptatie onder volwassenen vraagt om maatschappelijk onderzoek in gezinnen. Vooral om te weten of gebruik van cannabis waar kinderen bij zijn, invloed heeft op de kinderen. Zo zouden ze bijvoorbeeld minder geneigd zijn om wiet aantrekkelijk te vinden doordat het minder mysterieus is.

  Gebruik jij cannabis waar je kinderen bij zijn? Vanaf welke leeftijd dan en wat denk je dat de effecten op je kinderen is of is dat er helemaal niet?

  #2317
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  20 reacties

  Het ligt heel erg aan het kind, lijkt me. Nee, dat weet ik uit ervaring. De oudste dochter accepteert het volledig dat ik liever cannabis gebruik dan alcohol. Bij haar hou ik me niet in. De middelste dochter accepteert het, maar vindt het toch een beetje raar. Zij heeft ook nog echt het beeld van een “verboden middel” en “drugsgebruikers”. Ik gebruik het wel als ze er bij is, maar als ik het kan uitstellen, dan doe ik dat. Bij de jongste dochter damp ik niet. Ik heb geprobeerd het langzaam te vertellen, maar ze is er echt van overtuigd dat drugs slecht voor je zijn (alcohol kan uiteraard wel, dat stampt de maatschappij er wel in) en klapt meteen dicht, sluit zich af. De leeftijden: 22, 20 en 16.
  Ik damp, druppel en eet nu al bijna weer 3 jaar. ik was zo’n 16 jaar gestopt. Vroeger rookte ik joints voor de lol. Nu is het therapeutisch: ik ben gewoon een fijnere vent met thc.

  #2445
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  Ik rook het niet in de buurt van kinderen maar als ze vragen wat het is wat ik in me sjekkie draai is het net als shag gewoon een plant die je kunt roken, en roken mogen ze toch niet meer tot de 18 jaar en dan zijn ze ook wel verstandig genoeg om met cannabis om te gaan.
  De juiste voorlichting is belangrijk en op welke manier je het brengt.

 • #2660
  Mitsz van der Kamp
  Deelnemer
  • Level
  14 reacties

  Ik gebruik wiet waar mijn zoon bij is. Hij is inmiddels 21, dus dat kan.
  Voor z’n 16de zag ik ‘m af en toe al eens stoned thuis komen. Ik heb ‘m toen verteld, dat ie dan beter wiet uit eigen huis kon gebruiken, omdat dit biologische kwaliteit is, zonder bestrijdingsmiddelen etc.

  Hij mocht dus thuis blowen. Volgens de wet te jong.

  En wat blijkt na 5 jaar? Van al zijn vrienden gebruikt hij het minst en is er zelf totaal ontspannen over. Na het werk rookt ie een stikkie om bij te komen. Ik zeg ok.

  #2685
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  @mitsz Ik denk dat je het goed heb aangepakt, het probleem is juist dat veel ouders het verbieden en vertellen dat het slecht is enz. en dat is vaak juist de trigger om het eens stiekem uit te proberen. Goede voorlichting is noodzakelijk, niet alleen voor kinderen maar juist voor veel volwassenen. Alcohol en tabak gebruik is maatschappelijk geaccepteerd en wordt zonder enige schroom gebruikt in aanwezigheid van kinderen terwijl daar de meeste mensen aan dood gaan, het is voor mij de compleet omgedraaide wereld en ik snap er dan waarschijnlijk al jaren niets van. De kunst is dan ook om mensen te informeren op een subtiele manier, ik begin vaak met dat het lichaamseigen stoffen zijn en het cannabidoidesysteem verhaal en dat doet het vaak goed. Naar mijn mening is onwetendheid het grootste probleem waarom cannabis nog steeds gestigmatiseerd wordt en ik doe er dan ook al jaren mijn best voor omdat om te draaien.

  Instagram:Bill78Woods

  #2714
  mariposa famosa
  Deelnemer
  • Level
  67 reacties

  Mijn kinderen zijn opgegroeid tussen de wiet en de rokers ervan. Het was niet dat het pal voor hun neus werd opgerookt dit gebeurde buiten, maar wel gedraaid.

  Ik weet nog dat mijn dochtertje toen een jaar of twee was, ze pakte een tijdschrift, rolde het op, begon aan de lange kant te likken. Toen ik haar vroeg wat ze aan het doen was zei ze alleen: Jonko!

  Ik ben altijd heel open tegenover mijn kinderen geweest en heb ze alle voordelen en de nadelen verteld over het gebruik van wiet. Belangrijkste vind ik dat ze weten dat ze altijd met mij over alles kunnen praten. Ze zijn nu 18 en 16 en wilden het voor het eerst proberen. Roken doen ze niet, vinden ze ook met wiet smerig, maar aangezien mama heerlijk koekjes bakt, hebben ze dat geprobeerd, waar ik bij was. Nu nemen ze af en toe een stukje koek. Liever dat dan dat ze in een kroeg of discotheek de hele avond zuipen en tabak roken om vervolgens de volgende dag naast een schaap wakker te worden. Zoals eerder gezegd mijn kinderen roken niet en drinken geen alcohol, hebben hun school afgemaakt en de oudste is nu met haar 3e diploma bezig. Just saying! Of het met mysterie te maken heeft, of manier van opvoeding, of de karaktereigenschappen van de kinderen. Ik ben dankbaar.

  Ay, no hay que llorar, que la vida es un carnaval
  Es más bello vivir cantando

(advertentie)
 • #2821
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  • Level
  • Level
  619 reacties

  Ik denk dat voorlichting altijd beter werkt dan verbieden. Ze gaan het toch wel een keertje proberen. Dan liever goed geïnformeerd.

  #2880
  Pendergast
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Ik heb geen kinderen én rook niet meer, dus eigenlijk moet ik m’n mond houden, maar wil toch even mijn kant kwijt want ben benieuwd naar wat mensen ervan vinden.
  Ik maak onderscheid tussen twee soorten cannabisconsumenten..
  De recreative gebruikeren de medicinale gebruiker.
  Cannabis gebruiken zonder medische bedoelingen in het bijzijn van minderjarige kinderen lijkt me een slecht plan. Niet persé omdat het slecht voor je is, het is helemaal niet slecht voor je, Maar meer omdat het gewoon niet nodig is.
  Een minderjarige heeft totaal geen reden om te blowen. Zeker als je jong bent wil je stoer doen, teveel roken dan je aankan, de kans dat je dan ‘mentaal’ verslaafd raakt of in geldproblemen komt, andere ‘stoere’ dingen gaat doen is dan veel groter. Ik zou als ouder niet regelmatig een joint roken bij m’n minderjarige kinderen.
  Ik zou ze wél vertellen, voordat ze er zelf interesse in gaan tonen, wat cannabis precies is. Dan haal je het hele ‘stoere’ ervanaf en dan groeien ze op met het idee dat het gewoon een plantje is, ben je meteen van die risico-factoren af.
  Medicinaal gebruik keur ik altijd goed! het is een wondermiddel wat nog veel te weinig gebruikt wordt in de westerse maatschappij. één plantje wat werkt tegen bijna alle kwaaltjes lijkt het wel, Dat is toch fantastisch?

  #2997
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  daar ben ik het helemaal mee eens stevie, ik rook juist om meer te kunnen op een dag.

  Het is maar net hoe je het uit legt als het maar een gewoon simpel plantje is wat toevallig heel nuttig is maar dat zijn andere plant ook en als je daar ook over praat en het simpel maakt door met andere gewone planten te vergelijken.

   

  ik had mijn eerste wiet plant in me tuintje op me 8 jaar, het zat tussen het vogel voer van me zus wist ik veel wat voor plant het was, Het had mooie grote groene bladeren. pas enkele jaren later ontdekte ik een andere kant van het plantje. Maar mocht het thuis nooit hun waren er zwaar op tegen pas op me 25e toen ik al jaren het huis uit was en ik het medicinaal gebruikte, hun het verschil zagen in dingen die ik weer kon was het wel vort acceptabel en kan ik daar ook rustig een toetertje roken.

  Mijn neefjes en nichtjes leren ook maar gewoon dat het een plant is het is voor hun niet interessant wat ik er nog allemaal meer mee doe.

 • #3009
  Pendergast
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Precies! oregano vinden kinderen ook geen ruk aan. Omdat mensen het een ‘drugs’ stempel geven is de aandacht er naar zo groot.

  #3022
  John
  Deelnemer
  • Level
  25 reacties

  Mijn kinderen vinden het totaal niet interessant.  En ze vinden het stinken. Ze doen het allebei zeer goed op school!! mijn vrouw(die het ook vind stinken) en ik maken ons er geen zorgen over.

  .

  • Deze reactie is gewijzigd 6 jaren, 7 maanden geleden door John.
  #3023
  John
  Deelnemer
  • Level
  25 reacties

  Ik vind het trouwens wel erg lekker ruiken.

 • #6951
  Dr.Legalize
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  369 reacties

  Ik gebruik cannabis ( verdampen) in het bij zijn van mijn kinderen en zeg dat het mijn medicatie is en wat zo ook is. Ze vinden niet interessant. Gewoon goede voorlichting geven!!!!

  Herb from Mother Nature is a Medical Gift! Legalize it!!!

  #6968
  Sen-C
  Deelnemer
  • Level
  230 reacties

  Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat het schadelijk zou zijn.

  Nooit heb ik het verstopt voor m’n zoon die inmiddels toch bijna 20 jaar is. Ik geef hem wel informatie maar vertel ook steeds dat het niet mag van de overheid dus dat weet hij wel. Hij heeft ook verschillende vrienden die wel Cannabis gebruiken maar zelf heeft hij d’r geen behoefte aan. Ik was een jaar of vier geleden terug aan de pijnstillers gegaan omdat Cannabis kopen financieel niet mogelijk was. Na een maand of drie (toen was m’n zoon een jaar of 15) zaten we samen aan de tafel en wist m’n zoon me te vertellen dat ik een veel aangenamer mens was wanneer ik Cannabis gebruikte. Dat wisten m’n echtgenote en ik natuurlijk al wel maar het was toch ff slikken. Onderling hebben we in ons kleine gezin een fijne band met elkaar en, dat mag hopelijk blijven duren. Eerlijk duurt het langst ;-))

   

  #41156
  Organic_bey
  Deelnemer
  • Level
  7 reacties

  Hangt het ook niet af voor wat ze heet gebruiken? Het zal gaan om thcrijke wiet waarschijnlijk?

  Vegan
  Eco friendly lifestyle
  Hobby: Hiking & reading
  https://www.biobey.be/

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.