(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Van wiet tot medicijn Vervuilingen in concentraat?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #24017
  Canobi
  Bijdrager
  • Level
  2 reacties

  Hallo,

  Ik had in de coffieshop 4 verschillende wietsoorten gehaald, (WW, G13, Zamnesia Gold en gruis) om wietolie te maken.

  Ik heb het op de manier gedaan van NAW Concentrate/oil makingIn een afgesloten pot met 96% consumptiealcohol goed schudden, daarna gefilterd door koffiefilter.

  Ik had hierna een mooie heldere lichtgroene oplossing. Heb deze oplossing in tweeen verdeeld, want ik wilde 1 op de koude manier (HTCa) en 1 op de warme manier (HTC).

  De koude heb ik in een ovenschaal, met een klein ventilatortje die eroverheen blies, in een donkere kast gezet.

  De andere  was ik op een verwarmbare magneetroerder de alcohol aan het verdampen, toen ik ineens allemaal dingetejes zag drijven. Ben gestopt en heb het bekeken en wat ik zag heb ik nog nooit gezien. Dit is de 4e keer dat ik dit doe.

  Ging ook kijken naar de schaal en zag hier ook allemaal ‘dingetjes’ inzitten.

  Heb er foto’s van gemaakt, kan iemand mij vertellen wat dit is? Of is dit normaal?

  #24255
  CannaBella
  Bijdrager
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @e-n, ik kan er helaas niet veel van maken. De eerste twee foto’s zijn heel apart. Wat is dat witte spul op de bodem? Olie hoort bruin/zwart te zijn. Het lijkt wel een combinatie van plantendeeltjes, kalkaanslag en resten vaatwaspoeder.

  #24264
  Canobi
  Bijdrager
  • Level
  2 reacties

  De olie wordt volgens mij steeds bruiner tot uiteindelijk zwart als er in het proces warmte/hitte wordt gebruikt. Ik heb geen hitte gebruikt. Op youtube heb ik meerdere filmpjes gekeken van koude methodes (om de thca te behouden) en daar was het concentraat ook heel licht van kleur. De ovenschaal heb ik voor ik hem ging gebruiken met de hand (en borstel) goed afgewassen. Daarna ook goed afgespoeld me water, zodat er geen afwas resten meer aanwezig waren, en daarna een tijdje in de oven. Toen ik de vloeistof in de (koude ;) )ovenschaal deed na het filteren met koffiezakjes was deze zeer helder. Het enige wat ik kan bedenken is dat dit misschien de thc is, die de wat donkere kleur heeft gekregen door het curen, en dat de lichte kleur de rest is. Zit nu ook te bedenken dat om te bepalen wanneer je gaat oogsten er naar de kleur van de trichomen wordt gekeken. Ze zijn eerst doorzichtig dan wit en worden dan amber kleurig. Het moment van oogsten is volgens mij wanneer ze wit van kleur zijn met evt een klein beetje amber. De kleuren in mijn ovenschaal komen hier wel mee overeen.

   

  De 3e en 4e foto: Ik heb al een paar keer met een verwarmbare magneetroerder thc-olie gemaakt. Wat nog nooit is gebeurd en wat ik ook nog nooit op voorbeeldfilmpjes heb gezien is dat de olie zich al van de alcohol heeft gescheiden, en niet pas overblijft wanneer de alcohol verdampt is. Dit is wat de foto’s laten zien volgens mij. (Wat niet duidelijk op de foto’s te zien is is dat er nog ca 50ml alcohol in zit.)

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.