(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Binnen kweken verslagje van kweek tot de olie

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #21444
  Maxel
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Goedendag,

  Ik ben enige tijd bezig met het maken van Thcolie. Ik doe dit voor mezelf, mijn vrouw en mijn moeder. De pijn van mijn moeder, door ernstig versleten nekwervels, schouder en heup is door de thcolie zo erg veel verminderd. Ook kan ze nu weer slapen met 2  druppels per dag!!! Wonderlijk gewoon. Mijn vrouw is nu ruim een half jaar van de diazepam af en gebruikt 4 druppels per dag. Voelt zich stukken beter en ook een veel betere slaap.

  Na de ledbinnenkweek laat ik de plant drogen in wekpotten voor een dag of 10. Daarna gaat de wiet in alumuniumfolie een uurtje in de oven op max 110 graden. Dan nog even een half uurtje wachten en het geheel in een kaasdoek en dan in de ultrasone reiniger, alcohol van 96 % erbij en dan voor 30 minuten laten draaien.

  Doek met wiet eruit halen en nog goed de doek uitwringen voor de laatste alcohol. Op 80 graden laten staan en wachten. Normaliter doe ik, wanneer de alcohol nagenoeg verdampt is, het laatste in een glazen beker op een kookplaatje uitdampen, daarna olijfolie erbij (verhouding 1:5) en in pipetflesjes.

  Vandaag echter in zijn geheel uitdampen in de ultrasone reiniger omdat er nu een grotere hoeveelheid inzit. Ben benieuwd hoe dit zal gaan.

  Misschien dat iemand hier iets aan heeft, alhoewel alle informatie op de midiwietsite bekend is. Toch heb ik wel een ding, de vorige keer heb ik het iets laten aanbranden, de olie werkt goed maar smaakt dus niet lekker. Zou dit voor het lichaam kwaad kunnen?

  Groet

  #21445
  Anoniem
  Inactief
  • Level
  89 reacties

  Dat zijn klinkende resultaten!

  Wellicht is het verstandiger om je wiet niet in glas te drogen. Tijdens het droogproces zal de luchtvochtigheid in het glas te hoog oplopen waardoor wiet extra gevoelig wordt voor accumulerende schimmelsporen.

   

  #21446
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  991 reacties

  Leuk dit hier.

   

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

(advertenties)
 • #21447
  Maxel
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Ja, dat is waar, had ik even moeten vermelden. Eerst laten drogen in het donker, klein beetje luchtcirculatie en dan pas in de potten….

  #21452
  Maxel
  Bijdrager
  • Level
  4 reacties

  Ter info. Het verdampen met alleen de ultrasone reiniger gaat goed met wat grotere hoeveelheden.

   

  Wel blijven roeren aangezien deze apparaten op een plek in de bodem verwarmen. Het resultaat is 13 gram eindproduct uit 55 gram wiet, deze heb ik nog niet met olijfolie aangelengd maar in een spuit in de koelkast gelegd om later dit jaar te verwerken.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.