(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Binnen kweken Tweede kweek in Gtools kast, buitenplantjes voorgroeien in kweektent

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #42643
  Sander
  Deelnemer
  • Level
  2 reacties

  Nu mijn eerste kweek in de Gtools 60×60 kast op zijn eind loopt ben ik begonnen aan de tweede ronde van dit jaar. De eerste kweekronde verliep wat chaotisch, vooral omdat ik wat fouten had gemaakt met het ontkiemen. Hierdoor hadden mijn twee planten een ongelijke start en kon ik ze niet gelijk laten afbloeien. Maar aldoende leert men, en nu is de bedoeling om het wat gestructureerder aan te pakken.

  Ik wil nu vast was nieuwe plantjes in de kweektent laten groeien. Het idee is:
  2x Frysian Duck voor buiten (4 zaadjes)
  3x Citral voor buiten (6 zaadjes)
  2x Royal Highness voor in de kast (4 zaadjes)

  Ik laat de 14 zaadjes eerst ontkiemen en vervolgens in de ROOTIT tray om de eerste wortels te vormen.
  Daarna in papieren bekertjes zodat ze rustig kunnen groeien.
  Zodra de Watermelon automatic die nu de Gtools kast opvult geoogst is, gaan de zaailingen naar de kast.
  Wanneer de Watermelon na 10 dagen is gedroogd kunnen de zaailingen voor buiten in grotere potjes in de tent. Onder de 100w led. De Royal Highness kunnen dan in de RQS geotextiel potten om verder te groeien. De lamp in de Gtools kast kan dan op een 18/6 schema (is nu 20/4 voor de Watermelon Automatic).

  Dit is de Watermelon Automatic die bijna klaar is

  Hier volgt alvast het eerste gedeelte van mijn nieuwe kweekavontuur.

  Donderdag 31-3: Met de koffiefilter methode heb ik nu 4x Frisian Duck, 4x Royal Highness en 6x Citral aan het ontkiemen gezet. Om te zorgen voor een mooie warme donkere omgeving hangen de ziplock zakjes aan de wanden van mijn droogtent. Daar kunnen ze straks verder groeien in de RootIt sponsjes om hun eerste worteltjes te vormen. Ik heb een 100W bouwlamp (led) die ik gebruik om de zaailingen van het nodige licht te voorzien (18/6 lichtschema). Over een week of drie komt er een kleine volksverhuizing. Dan is mijn Watermelon Automatic klaar voor de oogst. Op dat moment gaat de Watermelon Automatic (hierboven) in de droogtent en verhuizen de zaailingen naar de Gtools 60×60 kweekkast. Daar worden ze lekker bijgeschreven door de SanlightQ3 (2e gen.). Deze kan ik dankzij de dimmer op 40% zetten zodat de zaailingen niet ineens de volle lading licht hoeven te ondergaan.

  Vrijdagavond 1-4: Voor het naar bed gaan controleer ik mijn Watermelon Automatic om te kijken of deze nog water nodig heeft. Ik check daarbij ook meteen of de zaadjes al aan het ontkiemen zijn. En inderdaad, aan nagenoeg alle zaadjes zitten al kleine worteltjes. De Frisian Ducks blijven wat achter, maar heb goede hoop dat ze in de ROOTIT sponsjes zullen ontkiemen.

  Een mooi moment om de dames te poten in de RootIt sponsjes. Ik vind het een spannend karweitje om de zaadjes met hun tere worteltjes in de sponsjes te leggen zonder de worteltjes te beschadigen. Volgens mij zijn ze er zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Nu lekker onder de lamp en afwachten maar!

  Op de foto hierboven van links naar rechts:
  Royal Highness
  Frisian Duck
  Citral

  3-4: Alle zaailingen zijn aan het opkomen! Heb de zwenkventilator aangezet om er zachtjes overheen te blazen. Wel goed uitkijken dat de sponsjes niet uitdrogen door de extra luchtverplaatsing.

  4-4: fuckfuckfuck :'( Gisterenavond het raam op een kier laten staan. Vanmorgen was het 13 graden in de GTools kast én in de kweektent bij de kleintjes. Op het eerste gezicht is er maar 1 zaailing die er duidelijk een klap van heeft gehad. Snel de kachel hoog gezet en hopen dat het goed komt!

  5-4: De zaailingen hebben de kou goed overleefd! Ben trots op mijn jonge dames! Alle zaailingen zijn nu opgekomen en staan er gezond bij. Vandaag heb ik de zaailingen in de sponsjes verpot naar koffiebekertjes, dan hebben ze wat meer ruimte om te groeien. De Water Melon automatic bloeit minder snel af dan ik gehoopt had zodat ik de zaailingen nog niet naar de Gtools kast kan verplaatsen. Voor nu doen de kleintjes het nog goed onder de 100W Led. Als ze sneller groeien dan verwacht kan ik ze altijd nog eens verpotten in de extra hoge 2L potten die ik van cbdshop.nl heb gekocht. Dan hopelijk begin mei 2 Frisian Ducks in de grond en drie Citrals in de kas. Ik wil voor de buitenweek max 5 planten hebben. Hoop dat ik voor de andere dames een logeeradresje kan vinden. Zou jammer zijn om ze weg te gooien, tenzij het stakkertjes zijn natuurlijk. De Royal Highness kunnen dan verder groeien in de Gtools kast. Dat is vooral een stukje risicospreiding voor als de buitenoogst mislukt of gejat wordt. Voor de zomer leek het me ook een goed idee om Sativa’s in de kast te zetten ivm de warmte.

  Dat was het voor nu. Zodra de dames weer wat groter zijn dan krijgen jullie een update!

  #42664
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1054 reacties

  Leuk succes er mee

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.