(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Medicatievormen Wietolie Pasta mengen met olie of alcohol?

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #26750
  Freek
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

  Het test rapport van de thc-pasta (44% d9-thc) is binnen en sta op het punt deze te mengen met olijfolie tot een druppelbare in te nemen wietolie.

  Zit ik mij opeens af te vragen,waarom zou ik het niet mengen met wodka of gin om de houdbaarheidsperiode te verlengen en wat is dan de beste verhouding? Graag jullie bevindingen.

  #26908
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Dag Freek,

  goede vraag! Moest zelf ook even op zoek naar het antwoord.
  In principe is de pasta zelf al heel geconcentreerd en enkele jaren houdbaar in de koelkast,  in een doseerspuit is het meest makkelijke.
  Dus wat betreft de houdbaarheid hoef je je daar geen zorgen over te maken.

  Het mengen met alcohol kan wel voor wat side effecten zorgen, zo wordt THC bijv. 2x zo snel door het lichaam opgenomen indien gemengd/gecombineerd met alcohol. Het kan een “green-out” veroorzaken (misselijkheid, braken, duizeligheid, zelfs flauwvallen). Dus enige voorzichtigheid is hier wel op z’n plaats. Je kan het eens proberen met zo’n klein probeerflesje van de slijterij, gebruik dan eerst 1 druppel pasta en meng het goed. Verder zou ik zeggen: experimenteer en leer (maar val alsjeblieft niet flauw!)
  Over de verhoudingen kan ik dus niks adviseren, dat is per persoon verschillend.

   

  #26966
  Freek
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

  Dankjewel Mare voor je bijdrage!

  Inmiddels ben ik er via ruggespraak met NovaResearch achter dat olijfolie of alcohol beiden geschikt zijn om pasta te verdunnen en te kunnen consumeren en voor de houdbaarheid maakt het niks uit. Wel voor de smaak. Die buitengewoon smerige smaak kan ook gemaskeerd worden door een stukje chocolade of drupje honing. Samengevat: ik heb geen likeur of andere alcohol nodig om pasta te verdunnen. De verdunning blijft een paar jaar goed.
  Ondertussen heb ik de pasta gewoon gemengd met olijfolie met uitstekend resulaat. :S

 • #26967
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1067 reacties

  Leuk allemaal wil je ons beetje op de hoogte houden hoe en wat.

  Zou leuk zijn als je er een verslagje van maakt ook van je dosering hoeveel druppels op hoeveel olie of wat dan ook.

  Succes met je speurtocht.

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #26968
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  Dag Freek,

  helemaal super en bedankt voor de tips! De pasta kun je inderdaad mengen met olie/kokosvet voor inname, meestal wordt dat gedaan in een 10ml druppelflesje en een deel van de pasta.
  Omdat de pasta zo sterk geconcentreerd is, is verdunning wel aan te bevelen!
  Als het nog steeds te sterk is, kun je altijd aanlengen met meer olijfolie ;)
  En je kunt evt. ook wat druppels door een appel/banaan prakken, door een salade mengen als de smaak niet aanstaat (die staat mij ook niet aan, dus gaat ook wel eens door de yoghurt met wat honing, hihi).
  Bedankt voor het delen van je ervaring :)

   

  #26969
  Freek
  Deelnemer
  • Level
  20 reacties

  Het testrapport gaf aan dat de pasta 44% THC bevat en omdat ik niet gelijk onder de tafel wil liggen of de trap niet meer op kom na een druppel heb ik gekozen voor een drie maal verdunning met olijfolie. De THC-olie heeft nu een thc gehalte van ongeveer 15% en ik neem vier druppels een kwartiertje voor het slapen gaan. Ik slaap er -gelukkig- uitstekend op.

  Ik wilde een combinatie van ‘NorthernLights’ met ‘Hollands Hope’, maar die laatste is mislukt omdat het een mannetje is geworden dus omgehakt. Het is een 100% Northern Lights geworden. Gekiemd in de vensterbank, opgepot in mei en in een grote kuip gevuld met gewone potgrond, in tuin-kasje gezet en niet meer hoeven doen dan water geven en 1 x per week een scheut biovoeding van de Action. De drie planten twee maal getopt en eind oktober geoogst en verwerkt volgens de algemene werkwijze.

  Als ik nu alle uitgaven (kweekkasje en speciekuipen niet meegerekend) bij elkaar optel en deel door het aantal flesjes die ik heb kunnen maken valt mij de kostprijs van een 10ml flesje eigenlijk wel een beetje tegen. Maat ik heb wél gecontroleerde en schone olie :)   voor de komende twee jaren.

(advertentie)
 • #26992
  Mare
  Moderator
  • Level
  41 reacties

  schone olie van eigen makelij is onbetaalbaar!
  Het kweekkastje kun je nog jaren gebruiken, net als de kuipen.
  De gebruikte grond kun je evt. weer hergebruiken door o.a. koffieprut, thee, onkruidaftreksels ermee te mengen met een klein beetje mest en bladafval. Mooi afgedekt laten staan en in het voorjaar goed door elkaar mengen.
  Ik vind het knap hoe je het voor elkaar gekregen hebt en uitgezocht hebt, en er 2 jaar mee vooruit bent geholpen!
  Hoe het ook kan, lowbudget kweken.

  Bedankt voor het delen, Freek  (Y)

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.