(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Buiten kweken Hoe groot moet de pot zijn?

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Pendergast 2 jaren, 4 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

 • Pendergast
  Bijdrager
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Overal komt deze vraag terug. Ik heb vanmiddag enkele leuke fotos gemaakt die misschien wat kunnen verduidelijken.

  Vooral mensen die binnen kweken zeggen vaak dat een grote pot niet nodig is, dat je aan 11 liter genoeg hebt. Dit geldt misschien voor hen, omdat zij commercieel binnen kweken, maar wie grote planten wilt hebben in het buitenseizoen kan maar beter grote potten halen of voor volle grond kiezen. Laten we eerlijk wezen, de kans dat je buitenwiet even potent en kwalitatief vergelijkbaar is met goede binnenwiet is klein.

  Wie buiten kweekt zou dus, om er zoveel mogelijk uit te halen, groot moeten kweken. Ons klimaat doet cannabis nou eenmaal niet altijd goed.
  Mijn advies is om, als je de ruimte hebt, de volle grond in te gaan of grote potten te kiezen,

  Ik heb 1 plant buitenstaan in een 45liter pot, men zei dat dat niet nodig is, Veel te groot, de plant groeit in ons klimaat die 45 liter toch nooit vol.. etc..
  Vandaag viel die plant om en heb ik de wortels mooi kunnen bekijken. Zoals ik hierboven al zei heb ik ook enkele fotos genomen, zodat jullie het ook kunnen zien..
  De plant is ongeveer 2,30 hoog, stam is zo dik als een bus deo en hij is nog niet klaar met groeien én moet nog beginnen met bloeien..


  CannaBella
  Bijdrager
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @steviewonder Mijn potten zijn 12-15 liter. Groter zou ik niet willen want zo’n megaboom in mijn tuin zouden de buren niet fijn vinden. Zonder snoeiwerk worden de planten in die potten maximaal anderhalve meter en dat vind ik al te groot. En kleinere potten zijn makkelijker te verplaatsen wanneer ze elke avond naar binnen moeten ivm verduisteren.


  CannaBella
  Bijdrager
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  Heb je misschien ook een foto van je hele plant? Ik ben wel benieuwd naar je monster-plant. :J

(advertenties)
(advertentie)

 • Bill Woods
  Bijdrager
  • Level
  • Level
  269 reacties

  Ik heb een Lowrider auto flower bij m’n moeder in de tuin gezet in de koude grond en deze soort heb ik inmiddels binnen en buiten gekweekt in verschillende maten potten van 6 liter, 11 liter en 20 liter maar niets komt in de buurt van de koude grond. De stam is dik en de plant is sterker en steviger dan de vorige pogingen. Deze plant zou in een week of 10 klaar moeten zijn dus ik kan mij voorstellen als je een fotoperiode plant kweekt dat een 45 liter pot zo vol zit. En als je toch van die grote planten gaat kweken kan je ze net zo makkelijk in de koude grond zetten als je er de mogelijkheden toe heb natuurlijk, je heb dan geen pot die te klein kan worden en je hoeft het water minder in de gaten te houden. Ik ben er inmiddels ook achter wanneer je kleine potjes neemt dat dat geen garantie is dat je plantjes klein blijven en je alleen maar problemen kan krijgen doordat de potjes te krap worden dus neem een maatje groter is mijn advies en als je kan in de koude grond daar kan bijna niets tegen op.

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 4 maanden geleden door  Bill Woods.

  Instagram:Bill78Woods


  Sen-C
  Bijdrager
  • Level
  228 reacties

  Heu,…uiteraard afhankelijk van genetica etc… heeft het plantje:

  veel plaats = veel Cannabis

  Weinig plaats = weinig Cannabis

  bv: 1 plantje op 1 vierkante meter zal ongeveer evenveel opbrengen dan 10 plantjes op een vierkante meter. De ene zal wat langer moeten groeien om de ruimte te vullen tegen de tien kleintjes maar uiteindelijk,…

   


  Pendergast
  Bijdrager
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  @cannabella Ik merk dat buitenwiet vaak niet zo potent is als binnenwiet, de kwaliteit krijg je heel moeilijk hetzelfde. In dat geval wil ik zelf liever voor kwantiteit gaan en er boter of edibles van maken. Dus ik doe ook niet aan verduisteren etc buiten..  Als je dat wel wilt doen kan je ze idd beter kleiner houden. Fotos zal ik even maken binnenkort!

  @Bill ik ben het met je eens, buiten kan je ze het beste in de volle grond zetten. Zelf heb ik die mogelijkheid helaas niet, maar daar worden ze het grootst en sterkst in.

   

  @Sen, helemaal mee eens!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.