(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Binnen kweken Help! Wat doe ik fout? Eerste binnenkweek in G-Tools LED kweekkast

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #34709
  Canna-mama
  Deelnemer
  • Level
  3 reacties

  Hoi allemaal,

  Ik heb 2 weken geleden mijn eerste zaadjes ontkiemd in koffiefilters, intussen staan ze 8 dagen in de kweekkast en zien ze er niet zo vrolijk uit als ik graag zou willen.

  De oorzaak van het probleem deels wel aanwijzen, namelijk ik ben veel te geobsedeerd door m’n plantjes dus doe sowieso iets TE veel, alleen weet ik niet wat…

  Nu, dat ik zo geobsedeerd ben heeft ook wel z’n redenen, ik heb de plantjes namelijk gezet om zelf olie te kunnen maken voor mijn dochtertje die tegen hersenkanker vecht… Ze krijgt al 3 jaar chemo maar die doet z’n werk niet en doet natuurlijk meer kwaad dan goed, dus ik heb na heeeel veeeel en lang zoeken en lezen besloten om het heft in eigen handen te nemen, en dankzij de hulp van een arts in Californië ben ik in Den Haag de Bedrocan olies kunnen gaan halen. Hier reageert ze heel goed op, alleen ben ik niet zo sterk overtuigd van de werking de Bedrocan, en besloot ik dus zelf te gaan kweken.

  Dus, ik heb 2 Cannatonics en 2 CBD Skunk Haze meisjes in een G-Tools kweekkast met 2×50 Watt LED-bars staan, ze zijn op 26/2 boven de grond komen piepen (Canna Terra Seed Mix) in Air Pots van 3 liter, ze krijgen 18/6 uur licht, er staat een ventilatortje 24/24 zachtjes te waaien, de afzuiging heb ik op een timerklok gezet, die gaat afwisselend 3 uur aan, 1 uur uit, en tijdens de donkere uren 5 uur uit.

  Ik geef ze ongeveer om de dag/2dagen water, zo’n kleine 20cl elk, ik heb er in’t begin een 0.5m per 50cl van de Bio Canna Rhizotonic aan toegevoegd, en enkele dagen later 0.50ml per 50cl van de Bio Vega.

  Vooral bij eentje hangen de blaadjes fel naar beneden vind ik, en ze groeien ook heel langzaam, ik heb natuurlijk geen vergelijking omdat het mijn eerste keer is, maar als ik zo de verhalen en foto’s online zie zouden ze precies toch wel een beetje meer moeten groeien.

  Eerst had ik de lampen op een goeie 15cm boven de plantjes hangen, gisteren heb ik ze wat omhoog gehangen, een kleine 25cm nu, omdat ik dacht dat dat misschien het probleem was. Ik vind ook nergens hoe hoog deze specifieke lampen nu juist moeten hangen.

  Met de Air pots heb ik wel de indruk dat het water heel snel verdampt, dus ik zou denken dat ze nooit echt te nat staan, ik prik ook altijd eens met een satéprikker voor ik water geef en de potten voelen ook zeker niet zwaar.

  Dus, wat doe ik verkeerd? Het gaat natuurlijk iets TE zijn maar wat :) Alle advies is zeer welkom!

  (De eerste foto is de eerste dag in de kweekkast op 26/2, de overige foto’s zijn vanochtend genomen, dag 9 in de kast)

  #34727
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1057 reacties

  Hoi

  Tja als ik zo je foto’s bekijk hebben ze best een klap water gehad aan de bovenste foto’s te zien.

  Zo tezien hebben je plantjes het ook zwaar met de luchtvochtigheid die mag wel hoger.

  Bij mij als de lampen uitstaan en de waterverdamper staat aan kan ik als ik hok in ga niets zien door de mist en vocht dan is het kleine 80% luchtvochtigheid.

  Wat ik zou doen is drinkflessen halveren wat gaatjes in maken klein beetje water zonder voeding wel afzuren naar de ph wat voedingsmerk aanbeveelt op aarde weet ik dat niet zo uit mijn hoofd ik kweek op water.

  Schud het water ook niet bij de stam maar centimeter er om heen.

  De worteltjes moeten op zoek gaan naar water.

  Verder hoop ik voor je dat andere mensen je nog kunnen helpen met je led lamp om de hoogte te bepalen.

  Verder wens ik je veel succes met je kweek ik lees mee als je dat leuk vind.

  En vraag wat je wilt vragen domme vragen bestaan niet.

  groetjes Jack

   

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #34739
  Sen-C
  Deelnemer
  • Level
  230 reacties

  Hoi, zou het kunnen dat de aarde in de pot iets te koud is?

  Schuif er anders eens een isolatieplaat onder.

   

  veel geluk!

 • #34740
  Snean
  Sleutelbeheerder
  • Level
  92 reacties

  Hoi Canna mamma, Is het kokos waarin de planten groeien? Dat kun je sowieso lekker nat houden. Persoonlijk denk ik niet dat de Airpots optimaal zijn voor kokos, Kokos houdt niet zoveel vocht vast als aarde en door de airpots droogt het allemaal ook snel uit. De lamp mag ook wel iets hoger in dit stadium van de kweek denk ik, ongeveer 35 cm. De afzuiging mag 24/7 aan blijven. Mocht het inderdaad kokos zijn, lees dan even op https://www.cocoforcannabis.com/ waar je op moet letten. Weet niet welke kokos je gebruikt maar sommige varianten (de blokken sowieso) moet je eerst bufferen. Succes en sterkte/beterschap voor je dochtertje!

  #34741
  Canna-mama
  Deelnemer
  • Level
  3 reacties

  Bedankt voor jullie adviezen!

  Ze staan niet op kokos maar op de Canna Terra Seed Mix -> <span>https://www.canna.nl/terra-seedmix</span&gt; en de bedoeling is om ze daarna te verpotten naar de 10L Airpots met de Biocanna Bio Terra grond.

  Jack, ik ben niet helemaal mee met dit -> <span style=”display: inline !important; float: none; background-color: #ffffff; color: #555555; font-family: ‘Lato’; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; line-height: 22px; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;”>Wat ik zou doen is drinkflessen halveren wat gaatjes in maken klein beetje water zonder voeding wel afzuren naar de ph wat voedingsmerk aanbeveelt op aarde weet ik dat niet zo uit mijn hoofd ik kweek op water.</span> Is dit bedoeld om water te geven of de luchtvochtigheid op te trekken? (Sorry, een echte leek hier)

   

   

  #34742
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1057 reacties

  Meer voor de luchtvochtigheid omhoog te krijgen.

   

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

(advertentie)
 • #34743
  Snean
  Sleutelbeheerder
  • Level
  92 reacties

  Nou, daar heb je het probleem denk ik. Canna Terra Seedmix is alleen voor het eerste kleine bakje aarde (bv 250 cc) waarin je de ontkiemde zaden poot. In deze potten (die je nu gebruikt, 3 liter of zo) kun je beter een light mix gebruiken, of een bemeste aarde zoals bat mix. Je geeft bio vega maar misschien heeft dat een bodemleven nodig (nuttige bacterien en dergelijke die misschien niet in seedmix zitten) om af te breken voor het opgenomen kan worden, dat zou kunnen (even checken).

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 7 maanden geleden door Snean.
  #34762
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1057 reacties

  Hoi cannamamma lees net op een andere forum dan je plantjes het niet overleefd hebben erg vervelend natuurlijk vooral dat je het hard nodig heb voor je dochter.

  Niet getreurd het is vervelend maar is niet anders.

  Schouders er onder en op nieuw proberen misschien dat er iemand in je omgeving wat stekjes voor je heeft wat al iets verder in het leven zijn dan die wat je had staan.

  Helaas heb ik mijn plantjes al in de bloei gezet was dat niet het geval had ik wel wat stekjes voor je gemaakt die je zo mocht hebben .

  Misschien is hier op forum iemand die nog stekjes heeft maar dat weet ik niet.

  Succes ieder geval.

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #34763
  Canna-mama
  Deelnemer
  • Level
  3 reacties

  Oh dat is lief van je Jack, en wel handig dat iedereen overal meezoekt en leest, misschien moet er 1 centraal forum komen :-)

  Ik ga nog eens proberen met zaadjes, vanuit België is het heel moeilijk om nog aan stekken te geraken, maar ik ga beter proberen te doseren, iets minder panikeren, en vooral blijven zoeken, lezen en vragen, uiteindelijk kom ik er wel dan :-)

 • #34768
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1057 reacties

  Idd gewoon van je foutjes leren

  Er is genoeg te lezen over een goede ontkiemen en de verdere verloop van een kweek.

  Als je vragen heb stel ze hier gerust er zitten hier genoeg mensen die jou kunnen helpen.

  Ook uit België :D

  Dus wie weet.

  Fijne dag en succes

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.