(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Binnen kweken Binnen kweken zonder lampen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • #6350
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  Ik ben net nieuw hier dus redelijk onnozel wat betreft zelf kweken, maar ik ben nieuwsgierig of je ook een plantje kan kweken op je vensterbank zonder extra lamp. We hebben wel een vensterbank waar altijd zon is (als die er is tenminste)

  ik wil wel gaan kweken maar het liefst binnen want ik weet zeker dat als ik mijn plantjes in de tuin zet ze worden gejat. Ik kan de plantjes als het lekker weer is overdag wel buiten zetten zodat ze van het zonnetje kunnen genieten maar als het donker wordt moeten ze echt naar binnen.

  Heeft iemand hier ervaring mee? En zo ja, zou diegene me dan stap voor stap op een simpele manier kunnen vertellen hoe dat het beste kan? Ik ben niet bekend met de technische termen dus in simpel Nederlands is het voor mij het beste om te begrijpen.

  Helaas heb ik geen geld om zelf een kweekkastje te kopen dus ik ga het zo goedkoop mogelijk proberen. Ik wil plantjes kweken voor zowel te roken als olie te maken. Ik hoef er niet knetter stoned van te worden in verband mijn onbedwingbare mega vreet kicks  :S

  Ik hoop dat ik zo een beetje goed heb uitgelegd wat ik bedoel en ik hoop natuurlijk op heel veel reaties en tips.

  Alvast mijn hartelijke dank

  Marga  :-D

  #6352
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  Binnen kweken is heel lastig vanwege de zeer indringende geur van cannabis. Vergis je daar niet in, echt alles gaat er naar ruiken. Als buiten geen optie is en binnen in een kweekruinte met luchtfiltering ook niet, dan zal je toch echt naar de coffeeshop moeten.

  Maar probeer het gewoon. Zet een plantje op de vensterbank en zet hem buiten zodra de geur te sterk wordt. Voor hetzelfde geld heeft niemand het door. Wel pas na 15 mei buiten zetten, dus niet te vroeg gaan beginnen. Ook omdat de plant in de groeifase genoeg lichturen nodig heeft om goed te kunnen groeien. Minstens 14 uur tussen zonsopkomst en zonsondergang.

  #6355
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  Ja datis waar, de indringende lucht is ook niet waar je de hele dag in wil zitten, niet eens aan gedacht haha.

  Ik ga het wel proberen, opkweken in de vensterbank. Daarna overdag naar buiten, we hebben een overkapping dus als het regent verzuipt ie niet maar heeft wel een natuurlijke lichtbron en dan als ie teveel geur gaat verspreiden zet ik hem in de schuur als het donker wordt. Ik koop twee zaadjes, eentje voor binnen en half buiten en de ander zet ik op de gok gewoon buiten. Dan kan ik het verschil goed zien hoe ze het doen en hopen dat de plant niet gejat wordt

   

 • #6356
  Hans
  Deelnemer
  • Level
  52 reacties

  Hallo ,

  Gewoon doen , je leert er veel van en het is een leuke hobby .

  Als je buiten kweekt overweeg dan de frisian duck   , het blad heeft een andere vorm en lijkt daardoor minder op een wietplant .

  https://www.dutch-passion.com/nl/cannabis-zaden/product/frisian-duck-vrouwelijke-wietzaden/

   

   

  #6357
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  Voor buiten is dat zeker een goed idee, ik ga eens opzoeken wat de specialiteiten zijn van dit plantje. De kleur vind ik ontzettend mooi, en ja, ik ben een vrouw, die kijken naar kleur hahha

  #6361
  Sen-C
  Deelnemer
  • Level
  230 reacties

  Als je van kleur houdt, hou je dan maar vast, want dat kan alle kanten uit.

  Afgelopen jaar had ik twee Frisian Dew planten buiten staan. Bij ééntje daarvan waren de toppen heel mooi groen en de andere(uit hetzelfde zakje zaden) waren de toppen heel mooi paars echt heel paars, bijna zwart. Frisian Dew is ook goed om buiten te zetten in de lage landen al kan ik aanraden om een afdak te voorzien tegen dat de vochtige nachten eraan komen.

  Veel geluk!

(advertentie)
 • #6366
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  We hebben toevallig net afgelopen zomer een afdak gebouwd met een schuurtje. Mijn idee was om een plant binnen op te kweken en op warmere, zonnigere dagen buiten te zetten en dan het schuurtje in voor de nacht zodat er geen grote temperatuursverschillen komen. Dan houdt ik de wietlucht buitenshuis en heeft het plantje een fijn leven met zon en een fijne omgeving tot ik hem genadeloos kaalpluk en in de fik steek. Een soort van scharrelplantje dus  :J

  Vanavond eens kijken waar ik voor een redelijke prijs aan zaadjes kan komen.

  Ik las net ook over dampen van wiet, dat lijkt me ook wel wat  :D

  #6368
  Hans
  Deelnemer
  • Level
  52 reacties

  Als je binnen gaat voorkweken is dat heel goed want als de plant dan in mei naar buiten gaat heeft zij al een voorsprong .

  Je kan in maart al de zaadjes ontkiemen op de vensterbank , heel belangrijk is dan dat je gaat bijlichten zodat de plant zo’n 18 uur licht per dag krijgt . Dus een uur voor de zon ondergaat een spaarlamp of een TL met wit licht er boven en aanvullen tot 18 uur licht ,

  Nog een tip , als je bang bent dat mensen jouw plant gaan jatten , zorg er dan voor dat deze voorbijgangers jouw planten niet zien , denk hierbij aan bv een schutting of een coniferenhaag .

  Verdampen doe ik al jaren , je wordt er meer stoned van en minder of geen verbrandingsrommel .

   

  #6369
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  Bij ons zijn ze in no time over de schutting en weer terug. Zo is er ook bier gejat bij ons. Ik denk er wel over om spijkers boven in de schutting te slaan zodat ze er minder makkelijk over kunnen komen, in elk geval niet zonder dat ze zich bezeren. (Het eigen schuld dikke bult idee)

  Een spaarlamp heb ik wel in huis, eentje die makkelijk verplaatst en versteld kan worden dus dat gaat wel goed komen  (Y)

 • #6370
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  Als je de planten in een schuur kan zetten, dan kun je je ook eens gaan verdiepen in verduisteren. Door planten in de zomer minder lichturen te geven (maximaal 12 uur) gaan ze eerder in bloei en kun je eerder oogsten. Voordeel daarvan is dat je niet hoeft te wachten tot oktober, wanneer het weer vaak slecht is en je het risico loopt dat je oogst verregent. Nadeel is dat je de planten echt elke dag op hetzelfde tijdstip binnen moet zetten (en ’s ochtends weer buiten). Dus geen vakantie tussendoor. Maar als je toch al elke dag je planten binnen gaat zetten is het een overweging waard.

  #6373
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  Dat is een goeie tip, dank je wel. Ik kan voor twaalf uur op en af wel doen, dat is helemaal geen probleem. Ik ga me erover inlezen

  #6378
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  zorg ervoor dat je als je bijvoorbeeld in een specie kuip wilt gaan kweken dat je er een plank met wielen onder maakt want iedere dag met die plant gaan slepen wordt je ook niet vrolijk van.
  zorg ervoor dat ze iedere x ongeveer het zelfde staat, als ze iedere dag anders om staat zal ze continu der bladeren naar de zon moeten draaien.

  voor de vensterbank in een klein potje kan ook dan krijg je een klein plantje en zal de geur ook wel mee vallen maar de opbrengst zal ook niet hoog zijn(enkele grammetjes).

  Het meest praktisch bouw een kastje in je schuur van ongeveer 1m2 1 lamp erboven met een afzuigertje en een filtertje en ga daar in oefenen want buiten heeft ontzetten veel nadelen denk aan ongunstige weersomstandigheden of aan de geur die andere ongewenste gasten kan lokken en vooral het aantal ongewenste beestje wat toegang heeft tot je planten wordt drastisch gereduceert.

  Hou alles goed bij op papier zeker als je maar met 1,2,3 plantjes kweekt en maak heel veel foto`s zodat je later terug kunt kijken en vergelijken wat er goed ging en wat er beter kan.

 • #6397
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  als ik alles zo even lees dan is het misschien wel makkelijk om met een autoflower plantje te beginnen, dan heb je niets met lichtschema’s te maken en je plantje is snel klaar dus minder kans op overlast.

  Instagram:Bill78Woods

  #6398
  Marga
  Deelnemer
  • Level
  24 reacties

  Oh, dat wist ik niet, dat is inderdaad wel een stuk makkelijker. Zeker omdat ik een “beginner” ben en dan is het wel zo leuk als het meteen een beetje lukken wil. En dan iedere keer een stapje verder.

  Dank je wel

  #6456
  Cat Nicky
  Deelnemer
  • Level
  23 reacties

  Zijn er hier mensen die goede resultaten hebben behaald met Autoflowers ??

  Ikzelf begin er niet meer aan , ik vind de opbrengst érg tegenvallen ….

  Verduisteren is bij jou (Marga) gewoon het beste , je hebt al alles ervoor !!

  Voorgroeien in de vensterbank , als de zon schijnt naar buiten ermee , en zijn de nacht een beetje koud , zet je ze weer in de schuur .

  Als de plantjes 25 cm groot zijn , ga je ze iedere dag nog maar 12 uur licht gunnen ….

  Iedere avond om 19.00 uur wegzetten in de schuur …

  (Tevens tegen diefstal)

  En om 7 uur s’morgens weer naar buiten , waar de vogeltjes fluiten ….

  Bij deze manier van kweken kun je ÉLK soortje gebruiken , ook wiet die eigenlijk binnen afgebloeid zou moeten worden.

  Heel veel succes gewenst !!

  ♥♡

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.