(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Medicatievormen Extracten BHO met tetrafluoroethaan?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)
 • Auteur
  Berichten
 • #6669
  Manvan
  Deelnemer
  • Level
  9 reacties

  Hallo daar :-D ,

  Mijn vrouw heeft net de diagnose borstkanker gekregen en ik wil zelf wietolie voor haar gaan maken om controle te kunnen hebben over het product waarvan de olie wordt gemaakt. Van alle extractiemethodes die ik tot nu toe heb gezien vind ik de butaanvariant de efficiëntste en de CO2 variant de schoonste. Je perst een vloeibaar gas als koudemiddel in een container die de trichomen meevoert naar een opvangbekken waar het vervolgens verdampt omdat het kookpunt van het gas beneden kamertemperatuur ligt. Ik was afgelopen week op zoek naar een alternatief dat zo schoon is als CO2 is en net zo toegankelijk is als aanstekergas.

  De Action verkoopt de Maxxter Airduster, een persluchtreiniger. De ‘perslucht’ in de spuitbus is tetrafluoroethaan, onder andere een koudemiddel voor airco’s maar ook, verrassend genoeg, het drijfgas in medische inhalers voor astmapatiënten. Even googlen bracht me bij deze pagina:

  “There are no reported effects of tetrafluoroethane in man.” Da’s in ieder geval al mooi. Minder mooi is dat één spuitbus gelijk staat aan 1300 spuitbussen CO2.

  Verder zoekend kwam ik uit bij Gielen aroma  die extracten maakte voor aromatherapieën en daar de methode van Peter Wilde beschrijft die gebruik maakt van de Action Maxxter Airduster spuitbus-inhoud.

  Mijn concrete vraag is: kennen jullie deze extractiemethode met tetrafluoroethaan al? En, if not, is er iemand die dat voor mij zou kunnen/willen uitproberen? Ik ben nogal een n00b op wietgebied, heb nog nooit een plant van dichtbij gezien :/ en heb dus geen materiaal. Moet eerst nog gaan kweken :J

  • Dit onderwerp is gewijzigd 7 jaren, 5 maanden geleden door Manvan.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 7 jaren, 5 maanden geleden door Manvan. Reden: links aangepast
  • Dit onderwerp is gewijzigd 7 jaren, 5 maanden geleden door Manvan. Reden: leestekens toegevoegd
  #6693
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  Goede vraag @manvan, dat gaan we even bij een expert navragen…

  #6700
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @Manvan, je vraag gaat behoorlijk ver voor een beginner. Mag ik vragen waarom je voor extracten gaat ipv THC-olie!

 • #6703
  Manvan
  Deelnemer
  • Level
  9 reacties

  Hi CannaBella, ik ben me nog aan het inlezen hoor, ben nogal lui aangelegd en dit leek me gewoon sneller gaan. Daarbij, gerommel met allerlei vluchtige brandbare stoffen, mèh. Plus, ik begreep dat je op deze manier wel tot 60-80% THC gehalte zou kunnen komen dus zuiver. Ergens zag ik een olie op basis van butaanextractie dus ik ben in de veronderstelling dat dat op deze manier ook zou moeten kunnen. Enige waar ik nu problemen mee heb is dat dit goedje schadelijk is voor de ozonlaag en je eigenlijk een gesloten systeempje zou moeten maken.

  #6704
  Mediwietsite
  Lid
  • Level
  147 reacties

  He @manvan, onze biochemisch expert zegt dat het middel veiliger is dan butaan, maar niet kostenefficiënt. Ook moet je er geen druppel van op je handen krijgen, het veroorzaakt brandwonden.

  #6705
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  Staar je niet blind op de zuiverheid van het eindmateriaal. Dat heeft niets te maken met het percentage olie dat je uit de wiet haalt. De kans is groot dat je zeer zuivere olie meer moet verdunnen om het weer druppelbaar te maken. Zuivere olie is fijn wanneer je gaat dabben. Wanneer je het eet is het niet erg dat er nog kleine plantdeeltjes inzitten (extra vitamientjes  (Y) ).

   

(advertentie)
 • #6706
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  De zoektocht naar de juiste olie kan voor sommige mensen een hele lange zoektocht zijn gewoon omdat iedereen anders reageert op verschillende rassen cannabis, voor veel mensen werk over het algemeen gewoon olie gewoon goed, alleen de dosering zal anders zijn. Bij bepaalde klachten werkt het beter om bepaalde cannabis te zoeken en dat kan een hele lange zoektocht zijn zaadje in de grond plantje kweken en dan pas kun je voelen of deze soort bij jou past dan ben je al gouw 3 a 4 maande verder afhankelijk van het ras. Wil je meteen een ruimere keus hebben en niet 4 mande op 1 ras zitten wachten kun je 5 verschillende soorten zetten houd wel rekening dat deze allemaal een andere groei structuur kunnen hebben.

  Het lijkt mij niet verstandig als leek zomaar met chemicaliën of gassen te gaan zitten experimenteren voor dat je daar de nodige kennis en veiligheids-procedures kent. De manier met de alcohol is redelijk veilig als ze zorgt voor goede ventilatie en het liefst een gesloten systeem zoals een alambik.

  Om op korte termijn olie te kunnen maken moet je eens rond kijken voor een partijtje knipafval of buitenwiet, en zet zsm zelf een paar zaadjes in het zand om je eigen geteelde olie te kunnen maken.

  #6742
  Manvan
  Deelnemer
  • Level
  9 reacties

  @mediwietsite Thanks, die waarschuwing voor de brandwonden knoop ik in m’n oren. Ik neem aan dat ze bevriezingsbrandwonden bedoelen. Het spul zelf is niet corrosief of zo.


  @CannaBella
  Hahaha, nu snap ik jouw eerste opmerking. Nee ik ga niet ‘dabben’. Daar is de cannabis community niet zo blij mee, las ik. Mijn meisje heeft borstkanker type HER2. Een van de aspecten van die kanker is dat er in de kankercellen een overexpressie van CB2 receptoren is. Mensen hebben tenminste twee cannabinoide receptoren in hun lijf, CB1 en CB2 en zeer waarschijnlijk zijn het er meer. Als THC zich aan die CB2 receptor hecht is bij onderzoek op menselijk tumorweefsel (in een glazen schaaltje in het laboratorium, niet in echte mensen) en in levende speciaal gekweekte muizen gebleken dat de kankercellen zich anders gaan gedragen. Celgroei en celdeling worden moeilijker en apoptose (automatische celdood), wat bij kankercellen ‘uit’ staat, wordt bevorderd. De alcoholmanier ga ik nu eerst zelf proberen. Maar m’n uiteindelijke streven is om tot een absolue te komen, een olie die in essentie een ‘kopie’ is van de plant. Die te laten testen en dan terug te verdunnen naar een olie met constante kwaliteit. Doel is natuurlijk dat als M haar eigen dosering heeft gevonden ze zonder zorgen die dosering kan blijven nemen.


  @dawittewel
  Precies. Maar iemand met knipafval vinden is nog best een klus. Even los van pesticiden e.d. maar dat vind ik voor de eerste (eenmalige) batch niet zo’n probleem. Het blijkt alleen nu dat ik heel erg burgerlijk ben en alleen heel brave mensen ken -_- .

  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 5 maanden geleden door Manvan.
  #6768
  Sen-C
  Deelnemer
  • Level
  230 reacties

  @Manvan Misschien moet je eens overwegen om een Cannabis Social Club te contacteren?

  Zij kunnen jou waarschijnlijk wel aan (biologisch)knipafval helpen en eventueel zelfs ook olie. Als je de mogelijkheid hebt om jezelf te voorzien kan je natuurlijk lid blijven maar hoef je niets meer te kopen(krijgen???)

  Veel geluk!

   

 • #6827
  da witte wel
  Deelnemer
  • Level
  233 reacties

  sociale media is misschien een tip, dan heb je ineens een wat minder burgerlijke kennissen kring om je heen, er wordt genoeg gedeeld over het onderwerp.

  En ipv knip afval te zoeken kun je ook buiten wiet zoeken dat zijn vaak partijen die langer blijven liggen niet mooi genoeg eruit zien voor de gewone blower die binnen kwaliteit gewenst is maar prima voor de olie of boter, en buiten wiet word ook minder of niet bewerkt met pesticide die worden neer gezet vergeten en geoogst als ze klaar zijn.

  Je eerste batch kun je ook maken door een kleine partij met alcohol gewoon te laten verdampen bijv bain-marie of in een diep bord op de verwarming (met een raampje open),en als je erna met grotere partijen gaat werken dat je zorgt voor goede materialen bijv, alambik om zuiver,netjes,veilig te werken. Wat misschien nog wel beter aan te raden is zoek iemand in de regio die het vaker heeft gedaan en de spullen er voor heeft die het je voor kan doen dan kun je meteen in de praktijk leren,zonder dat je zelf alle wegen naar rome hoeft te ontdekken.

  #6873
  Manvan
  Deelnemer
  • Level
  9 reacties

  @dawittewel Bril-Jant. Social media. Natuurlijk!

  Op FB rondgesnuffeld en daar olie gevonden (zowel Sativa en Indica) van een kweker waarvan 1200+ mensen zeggen dat ‘ie ok is. Nu de postbode afwachten.

  #7366
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @manvan, mag ik vragen hoeveel je hebt betaald voor de olie, wat de verdunning is en hoeveel ml het is?

  Ik heb zelf de afgelopen dagen wietolie gemaakt uit (goede kwaliteit) coffeeshop-hasj. De olieopbrengst was 44%. Ik heb het gemaakt met 150 ml consumptie-alcohol, een babyflessenwarmer en een glazen potje waarin babyvoer heeft gezeten. Echt heel weinig moeite om dit zelf te doen.

 • #7368
  Manvan
  Deelnemer
  • Level
  9 reacties

  @CannaBella, ik heb €15 betaald per 15ml. Ik heb 4×2 ‘smaakjes’ besteld, olie met een testrapport met 11% THC en nauwelijks CBD en 8% om 8%. Kreeg er ongevraagd twee flesjes van 20 ml bij, olie gebaseerd op 100% Indica, becauzzZZZzzzzZZzz en een blikje met 5% zalf. En, inmiddels blijkt er zich een tuinier in mijn vriendenkring op te houden.. To Be Continued. (Daar gaat de buurt. :( )

  • Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 5 maanden geleden door Manvan. Reden: even Nederlandse taal van gemaakt
  #7379
  Dr.Legalize
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  369 reacties
   Als je toch besluit om zelf te maken , maak dan rso olie rick simpson olie. Dit is een veilige en goede methode. https://www.rollingstoned.nl/maak-je-eigen-rick-simpson-olie-rso/

  Herb from Mother Nature is a Medical Gift! Legalize it!!!

  #7851
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  @manvan, heb je de olie al binnen en uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd. Mijn gevoel zegt dat de olie niet helemaal pluis is. Een flesje van 15 ml voor 15 euro? Dat kan je echt niet maken voor zo weinig geld (tenzij je gratis knipafval krijgt). Aan de andere kant merk je het snel zat of je het goede spul hebt gekregen, want van maximaal 5 druppels moet je toch aardig gaan zweven.

  ik hoor graag wat jouw ervaringen zijn.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 20)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.