(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Binnen kweken 4x autoflower LED kweek

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 78)
 • Auteur
  Berichten
 • #5569
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  De vorige batch nog niet droog of de volgende gaat alweer beginnen, deze keer maar liefst 4 plantjes tegelijk.
  Ik heb voor deze kweek 11 liter potten gevuld met kleikorrels, potgrond en heb perliet toegevoegd om de boel nog luchtiger te houden. Na twee dagen ontkiemen (gripzakje met nat keukenpapier) kwamen alle worteltjes tegelijk tevoorschijn en heb ik ze vandaag in de potten gedaan.
  De lampen zijn nog steeds dezelfde dus een 138 watt UFO LED lamp en twee Ikea 22 watt Led lampen.
  Wat gaan we doen deze ronde:

  Black Cream autoflower (Sweet Seeds)

  Black Cream van Sweet Seeds is een mooie paarse wietsoort met een typische Indica structuur: een stevige stam, sterke zijtakken en grote bladeren en een dikke, dichte centrale top. Ze is het resultaat van een kruising tussen een Cream Caramel en een pakistani kush soort, een exotische autoflower strain met paarse toppen. Bij ongeveer 80% van de planten zullen de toppen paars kleuren. De Black Cream van Sweet Seeds heeft een zware zoete en fruitige geur en smaak en zal veel hars produceren.

  Lowrider#1 autoflower (Vision Seeds)

  Cannabis Type: Grotendeels Indica x Mexicaanse Ruderalis
  genetica: Williams Wonder x Northern Lights No.2 x Mexican Ruderalisax

  Critical Jack autoflower (Dinafem)

  Critical is in de laatste jaren een van de meest populaire en meest geteelde cannabissoorten in Spanje geworden.
  Na dit succes heeft Dinafem de Critical+ gekruist met de meest productieve Sativa van haar moeder planten – de enige die in staat is om in 70 dagen te bloeien, een THC gehalte heeft van 21% en een opbrengst in drooggewicht die gelijk staat aan een indica of hybride variant.

  De uitkomst is duidelijk overtuigend: een bloeitijd van 60 dagen is genoeg voor de Critical Jack (autoflowering).
  De kruising die Dinafem heeft gecreëerd met deze 2 soorten heeft niet het effect van een pure Sativa, maar heeft wel een redelijk sterk effect.

  Red Poison autoflower (Sweet Seeds)

  Deze 100% autoflowering cannabis strain van sweet Seeds is een kruising tussen een Green Poison (een exotische autoflowering strain met paarse bloemen, en een nakomeling van een Pakistani Kush. Bij ongeveer 80% van de Red Poison Auto zullen de toppen paars worden. Ze heeft de uiterlijke kenmerken van een Indica – Sativa hybride en produceert dikke compacte toppen die bedenkt zijn met een aromatische hars. De plant zal een sterke stam ontwikkelen met flexibele zijtakken. De geur en smaak van deze plant zijn zoet en fruitig met een zachte skunk ondertoon.

  Ik heb de bovenstaande informatie even gekopieerd om een idee te geven wat het moet gaan worden, het is voor mij ook allemaal nieuw behalve dan de Lowrider#1 die voor de derde keer gekweekt gaat worden maar elke keer onder andere omstandigheden dus ik ben weer zeer benieuwd wat deze beginnende hobbykweker ervan gaat bakken :)
  Misschien dat ik deze ronde niet iedere week verslag ga doen maar alleen als er iets het vermelden waard is in mijn ogen, voorlopig heb ik alleen nog een foto te delen en zal ik weer van mij laten horen zodra de spruitjes boven aarde komen.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 5 jaren, 11 maanden geleden door Bill Woods.

  Instagram:Bill78Woods

  #5615
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  Alle zaadjes zijn mooi opgekomen en net als de vorige kweek maak ik gebruik van kwark bakjes met het verschil dat ik ze deze keer gelijk in de eind pot heb gedaan in plaats van ze over te potten.

  Ik heb de bodem er uit geknipt en ze lichtjes in de potgrond gedrukt, zo kan ik de luchtvochtigheid goed hoog houden de eerste week of tot wanneer ze te groot worden voor het potje.

  Instagram:Bill78Woods

  #5755
  Pendergast
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Enorm benieuwd! Mooie soorten

 • #5813
  mariposa famosa
  Deelnemer
  • Level
  67 reacties

  @bill woods. Ik ga je ook volgen. Wat een goed idee van die kwarkpotten. Hoe hoog of laag hang jij jouw lampen? Ik heb inmiddels ook een eerste oogst uit de kast gehaald, maar vond de opbrengst een beetje tegenvallen. Wel heb ik gezien dat ik bij twee planten hasjtoppen kreeg. Dat fenomeen schijnt vaker bij groei onder LED voor te komen. Dat is wel een pluspuntje. Hoeveel was jouw opbrengst? Ben benieuwd

  Ay, no hay que llorar, que la vida es un carnaval
  Es más bello vivir cantando

  #5821
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  @mariposa-famosa Ik denk dat de lamp nu ongeveer op 40cm hangt en dat gaat straks iets omlaag als de plantjes wat meer kunnen hebben. mijn opbrengst was iets meer dan 80 gram van m’n plantje alleen had ik wel bud rot hier en daar helaas.

  Instagram:Bill78Woods

  #5854
  mariposa famosa
  Deelnemer
  • Level
  67 reacties

  @bill woods bud rot is vervelend weet je ook de oorzaak ervan bij jou, helpt mij misschien om het in de toekomst te voorkomen.

  Ay, no hay que llorar, que la vida es un carnaval
  Es más bello vivir cantando

(advertentie)
 • #5858
  jack
  Moderator
  • Level
  • Level
  • Level
  1060 reacties

  Als je op de laatste weken zit zorgen dat je lv niet boven de 50% komt hoe lager hoe minder kans je op bud rot heb.

  Laatste weekjes gaat ie bij mij zelfs naar 30 % :D

  Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

  #6092
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  Tijd voor een kleine update, de meisjes zijn nu inmiddels twee weken oud en er zit veel verschil tussen de een en de ander. Het Lowridertje was als snelst uit de startblokken en is al zijtakken aan het maken terwijl de Black Cream erg veel moeite heeft om op te starten, het steeltje is nog dun en de blaadjes zien er ook een beetje raar uit maar ik ga er van uit dat het nog goed gaat komen. De Red Poison and Critical Jack gaan ongeveer gelijk op en wat mij opviel was dat de Red Poison gelijk is begonnen met 5 vinger blaadjes te maken en de 3 vingers heeft overgeslagen. Verder heb ik niet veel te melden, ik geef ze voorlopig nog alleen water en ik probeer de luchtvochtigheid lekker hoog te houden en de temperatuur zit tussen de 24 en 26 graden overdag en ’s nachts rond de 20 graden. Tot de volgende!

  Lowrider#1

  Critical Jack

  Red Poison

   

  Black Cream

   

  Instagram:Bill78Woods

  #6134
  CannaBella
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  853 reacties

  Het is inderdaad een groot verschil. De Critical Jack ziet er al mooi uit. Als ik de foto’s zie krijg ik ook al zin om weer te beginnen. Helaas heb ik geen binnenruimte, dus tot ik in mei zelf aan de slag kan kom ik hier kwijlen bij je foto’s.

   

 • #6315
  Pendergast
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Groot verschil inderdaad. Ben benieuwd hoe de autoflowers het gaan doen. Ik heb hier enkele prachtzaden liggen die ik graag binnen wil opkweken, heb alleen nog geen kasje haha.

  #6717
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  Er zijn alweer twee weken voorbij en de plantjes gaan snel dus weer even tijd voor een update. Ik had twee weken geleden een extra zwenk ventilator aangeschaft omdat mijn ene clip fan net genoeg was voor een plant maar met vier planten vond ik het wat schraal. Helaas ging deze ventilator binnen twee weken al kapot en al wist ik dat het niet de beste kwaliteit was vond ik het toch iets te snel voor het mooie dus ik heb een mailtje verstuurd of ze deze geretourneerd wilde hebben. De shop waar ik de ventilator besteld had kwam echter met een betere oplossing door twee clip fans aan te bieden in plaats van het model wat ik uitgezocht had te vervangen, dus alle credits voor de mensen van de OrganicEarth.eu growshop. Naar de plantjes dan maar, alle plantjes lieten begin deze week bloeihaartjes zien en de groei zit er lekker in. Het valt mij op dat de plantjes van Sweet Seeds (Black Cream en Red Poison) iets minder snel gaan als de andere twee of de Lowrider en Critical Jack gaan gewoon erg snel. De plantjes moesten vandaag toch even uit hun hok dus ik heb gelijk de opstelling iets veranderd zodat het wat minder op elkaar staat en de plantjes even apart op de foto gezet. Ik begin van groot naar klein dus Critical Jack eerst Lowrider, Red Poison en Black Cream als kleinste plantje voorlopig.

  Zoals ik al eerder vermeld had heb ik de opstelling iets veranderd zodat de dames wat meer ruimte hebben en ik ben benieuwd of mijn lichtbronnen het aan kunnen om de dames tevreden te houden. Voorlopig geef ik ze nog alleen maar water en nog geen extra voeding, dit ga ik pas doen wanneer de grootste groei eruit is. Tot nu toe was het allemaal nog niet zo spannend maar de komende weken zullen de plantjes snel groter worden en zullen de kast flink gaan opvullen en ik hoop dat ik alles onder controle kan houden. Dat was het weer voor deze keer, geniet van de zondag verder en tot de volgende!

   

  Instagram:Bill78Woods

  #6718
  Pendergast
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Ziet er al gezond uit, wel jammer van de verschillende hoogtes.

  • Deze reactie is gewijzigd 5 jaren, 9 maanden geleden door Pendergast.
 • #6721
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  @steviewonder Er zit ongeveer 15 centimeter verschil tussen en ik denk dat het nog wel goed komt, de red poison gaat al iets sneller de laatste dagen dus ik denk dat het puur met de genetica te maken heeft. Ik heb de soorten dan ook uitgezocht op onder andere de hoogte van de planten en deze zouden allemaal ongeveer even hoog moeten worden. Het enige wat er lastig aan is dat ik niet zomaar water kan geven en eerst even moet controleren hoeveel ieder plantje krijgt.

  Instagram:Bill78Woods

  #6722
  Pendergast
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  • Level
  444 reacties

  Maar als 1 soort in het begin een stuk hoger wordt als de ander neemt ze het licht in het begin van de groei af, waardoor dat plantje dus zelf nooit hoger kan worden door lichttekort. Zo begreep ik het in ieder geval, maar misschien dat het verschil zo minimaal is dat het meevalt.

  #6723
  Bill Woods
  Deelnemer
  • Level
  • Level
  269 reacties

  @steviewonder Daarom heb ik ook de opstelling een beetje veranderd zodat de kleinste planten nu het meeste licht krijgen, alleen de Black Cream is nog niet echt gaan strekken maar die was met alles een paar dagen later dus ik ga er voorlopig van uit dat het nog goed komt. De Red Poison heeft ook een enorme inhaalslag gehaald de laatste dagen maar je zal het vanzelf zien bij het volgende verslag. :)

  Instagram:Bill78Woods

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 78)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.