(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Doe-het-zelf Buiten kweken 1ste kweek, Probleem na week 10, hulp!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #36000
  George
  Bijdrager
   1 reacties

   Hallo,

   Ik ben geen blower, en weet eigenlijk niet veel van zaden,daarom dat ik voor de cbd mix van royal queen seeds ben gegaan.

   Aangezien ik een rugpatiënt ben en dus bijna dagelijks olie gebruik, leek het me goedkoper om deze zelf te kweken.

   Alles ging goed tot week 10.

   Er zijn nu gele bladeren op de ene plant en groene bladeren met gele randen en bruine tripjes op de andere.

   Ik gebruik Fish Force, Pure Zym en Power Roots van Plagron als voeding.

   Ik hou de ph in de gaten. En geef enkel water als ik dit test met een saté prikker in de potgrond. Als deze de eerst 4 cm droog is, geef ik water bij.

    

   Alle hulp is welkom.

   #36039
   Gruffalo
   Bijdrager
   • Level
   71 reacties

   Hee George,

   Ik ben geen hele ervaren kweker. Ik vind je plantjes er niet verschrikkelijk uitzien. Je zou wat brandnetelgier evt. met knoflook kunnen maken en op en onder je bladeren kunnen nevelen. Dit werkt tegen veel beestjes en het werkt  als bladvoeding. Op internet staan genoeg receptjes. Je planten zouden wat groener kunnen. Vanaf de bloei niet meer sproeien. Misschien alsnog in de volle grond voor een betere weerstand? Dan groeien de wortels vanzelf naar wat de plant nodig heeft.

   Niet alle soorten kunnen goed buiten gekweekt worden in Nederland. Ga je er olie van maken? Sterkte met je rug.

   groeten Gruffalo

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 2 maanden geleden door Gruffalo.
   #36178
   Joep
   Bijdrager
   • Level
   56 reacties

   Ook ik vind de planten er niet zo beroerd er bij staan. Ja, ze mogen iets groener, maar met meer voeding loop je ook meer risico dat het helemaal fout loopt. Ik denk dat je aardemengesel niet luchtig genoeg is. Waardoor de grond wel veel water vasthoud en daardoor geen zuurstof bij de wortels kan. Controleer niet met een sateprikker maar met je blote vinger. En til de pot een beetje op voor en na het water geven zodat je het gevoel ontwikkelt. Zet je potten ok op een verhoging zodat eventueel te veel water makel8jk wegloopt. Prik of boor kleine gaten in de zijkant van de pot. Tenminste een aantal  zo’n 3 cm van de onderrand.

  • #36288
   Gruffalo
   Bijdrager
   • Level
   71 reacties

   Hee George, hoe doen ze het nu?

   #36298
   George
   Bijdrager
    1 reacties

    Hoi Gruffalo,

    Ik geef nu voeding van Plagron. Het gaat beter.

    Enkel met het water geven is het nog een beetje moeizaam.  Ik kan er maar geen regelmaat in vinden.

    #36325
    Gruffalo
    Bijdrager
    • Level
    71 reacties

    Ik heb een klein binnenkweekje gedaan met 2 kleine olla’s in de potgrond. Deze kwamen een tijd terug van de aldi of lidl en zagen eruit als een winterpeen. Hier deed ik dan water met voeding in, ook van plagron. Met mijn lampje is het niet groot geworden maar heb nooit waterproblemen gehad. De wortels van de plant waren helemaal om die olla’s gekruld. Heel af en toe gaf ik nog een klein beetje extra langs de rand van de pot. Ik weet niet of dat ook zou werken voor buiten, met deze hitte.

    Dit jaar had ik de luxe om een buitenkweektuintje te mogen lenen. De mijne stonden dan ook in de volle grond. Ik had wat toprot en meeldauw. Ik hoop dat ik alles heb weggehaald, het hangt nu te drogen. Door vervoer heb ik de toppen stevig ingepakt in kranten. Nu zijn alle toppen vastgeplakt aan de kleine blaadjes die ik heb laten zitten. Ik heb geprobeerd om alles een beetje uit elkaar te trekken voor het drogen, maar dat viel niet mee. Nu afwachten of alles schimmel en rot vrij blijft.

    succes

   (advertenties)
   6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
   • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.