(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Contacten, winacties, kletsen & ruilen Welke soorten wiet uit coffeeshop (THC & CBD) geschikt voor medicinale olie?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #42898
  M. Remark
  Deelnemer
   1 reacties

   Beste lezers, Dit is mijn eerste bijdrage aan het forum, in de vorm van een vraag. Ik, een man van 56, woon in Den Haag en lijd aan COPD/longemfyseem, chronische pijnklachten, slapeloosheid en PTSS. Onlangs heb ik voor de eerste maal cannabisolie met een ruime hoeveelheid THC uitgeprobeerd, en dit met verbluffend resultaat. Ik heb helaas geen gelegenheid tot zelf kweken, want ik huur van een woningbouwvereniging. Mijn plan is daarom om een machine aan te schaffen en zelf olie te gaan produceren met gebruik van wiet uit één van de lokale coffeeshops. Kan iemand mij wietsoorten aanbevelen? Relatieve betaalbaarheid is daarbij zeker ook van belang, want mijn inkomen is minimaal. Hartelijke groet, M.

   #42899
   Xander
   Deelnemer
   • Level
   2 reacties

   Hallo M.

   Ik heb dit ook geprobeerd maar mijn conclusie is dat de kostprijs niet omlaag gaat als je “dure” shopproducten moet aanschaffen. Ook is de zelfgemaakte olie (in mijn pogingen) niet geworden wat ik er van had gehoopt.

   Lees je goed in en vergelijk maar zonder thuiskweek verwacht ik op kosten geen verbetering.

   Groetjes, X.

   #42900
   M. Remark
   Deelnemer
    1 reacties

    Bedankt voor jouw reactie Xander. Zou je me misschien wietsoorten kunnen aanbevelen? Het kostenaspect is natuurlijk een probleem, maar ik wil wel gaan experimenteren met het maken van olie vanwege de positieve werkzaamheid die ik heb ervaren. Naar ik begrepen heb zijn er enkele goede machines in de handel, waarvoor ik hier geen reclame zal maken natuurlijk.

     

   • #42901
    Xander
    Deelnemer
    • Level
    2 reacties

    Iedere soort voldoet wel Peter, je zal voor jezelf moeten zoeken naar de juiste.

    Ik dacht zelf destijd meer indica te gaan gebruiken maar ben helemaal terug bij Sativa.

    De druppels die ik gebruik worden van een amnesia variant gemaakt. Ik heb geëxperimenteerd met zowel hasj als wiet maar met teleurstellend resultaat dus ik koop deze.

    Succes en groetjes.

    #42958
    WietPup
    Deelnemer
     1 reacties

     Goedendag,

     Als je met het ‘geurtechnische’ probleem zit dan kan je als je handig bent een kast omtoveren tot kweekkast. Zo heb ik voor mijn droogkast zelf een koolstoffilter gemaakt met een computerfan, een oude 12volt adaptor en koolstof voor een aquarium. Een lamp moet je dan wel kopen maar er zijn genoeg headshops die je van advies kunnen dienen denk ik. Er zijn ook groeitenten te koop maar ik vind zelf maken altijd leuker.

     Het is toch wel lucratief (en leuk) om zelf te telen. En er is verschil in stank. Zo heb ik vaak de ‘Royal Medic’ die stukken minder stinkt dan bijvoorbeeld Northern Light. Ook de grote van de plant maakt uit. Ik gebruik zelf potten van 10 liter, dan loopt het niet uit de hand. Een zaadje kost drie tot vijf euro en een plant bij mij levert 50 tot 60 euro straatwaarde op. En ik wil ook geen criminaliteit steunen en bio-wiet hebben natuurlijk.

     En wietolie maken? De gedroogde wiet een uur bakken op 100 graden. Daarna de wiet fijnmalen en bain-marie drie laten intrekken onder de olie. Afkoelen en voila: goed werkende wietolie. De sterkte ligt aan hoe goed de oogst was natuurlijk. Ook hier is de Royal Medic wat mij betreft een superplant.

     Maar je hebt gelijk hoor, het risico is groot voor jou en thuis telen zal ik dan ook niet adviseren. Maar 1 gram kost 10 euro en dan heb je nog niet veel. Dus zelf een kast bouwen is een optie.

    5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.