(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Patiënten ervaringen Ervaring met cannabis Rhinitis medicamentosa (neusspray verslaving) en wiet

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #30148
  Ben V
  Bijdrager
   0 reacties

   Ik ben zelf al meer dan 30 jaar verslaafd aan neusspray. Niet dat ik dat leuk vind maar wanneer ik niet om de 4 uur een neusspray gebruik, zit mijn neus compleet dicht.

   Het begint meestal vrij onschuldig. Een verkoudheid en we gebruiken een neusspray. Meestal eentje met Xylometazoline want dat is lekker efficiënt maar wanneer je het langer dan 5 dagen ononderboken gebruikt, kan je er afhankelijk van worden.

   Zo begon het bij mij ruim 30 jaar geleden ook. Een banale verkoudheid en een Vicks Sinex Neusspray gebruikt. De verkoudheid duurde wat langer dus ik gebruikte de spray ook wat langer dan 5 dagen en was er tot enkele dagen geleden volledig afhankelijk van. Niet sprayen stond gelijk aan verstopte neus.

   Een week geleden was het oogstijd en maakte ik voor de eerste keer wietolie van mijn knipafval. Om het effect eens te voelen, nam ik 1 druppel pure wietolie. ‘s Anderendaags viel me op dat mijn neus volledig open was zonder een spray te gebruiken. Ik kon me niet meer herinneren hoe fijn dat ademen was want dat gevoel had ik al 30 jaar niet meer. Enige nadeel: ik was meer dan 24 uur high en dat was uiteraard niet de bedoeling maar ik wilde er wel mee doorgaan. Ik besliste dan de olie tot 50 % te verdunnen en neem dat nu al een week. Nog steeds neusspray vrij en totaal geen high gevoel.

   Ik heb door de jaren heen alles geprobeerd om ervan af te geraken maar niets hielp. Artsen gaven me ook weinig hoop en dan nu, dankzij 1 druppeltje per dag van een eenvoudig plantje, verandert op dat vlak de wereld voor mij. Jammer toch dat onze Belgische regering ons de geneeskundige kracht van dat plantje ontzegt.

   Het is misschien wat vroeg om victorie te kraaien na 1 week maar het ziet er toch goed uit. Ik plan nu nog enkele weken door te gaan met een druppel olie per dag en dan zien we wel.

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.