(advertenties)
Registreren Inloggen

Home Forums Feiten & onderzoek Percentage THC bij verdunnen met olijfolie e.d.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #42456
  Bert
  Deelnemer
   0 reacties

   Vraag:
   Als je 2 ml THCpasta van 22% THC verdund met 8 ml olijfolie, wordt het percentage THC dan minder of blijft het 22%.

   #42467
   jack
   Moderator
   • Level
   • Level
   • Level
   1067 reacties

   Sorry niet bekend mee.

   Meestal is dat zelf testen wat werkt en wat niet.

   Succes er mee.

   Ik kweek niet ik doe aan fotoshoppen

   #42472
   Mr Blueberry
   Deelnemer
   • Level
   55 reacties

   Vraag:
   Als je 2 ml THCpasta van 22% THC verdund met 8 ml olijfolie, wordt het percentage THC dan minder of blijft het 22%.

   Het is altijd interessant om de concentratie van wiet olie te berekenen. Om dit te doen heb je een paar gegevens nodig: de sterkte van de wiet, de hoeveelheid wiet en de verdunning die je gaat gebruiken in combinatie met het verdun medium. De hoeveelheid mis ik hier. In het voorbeeld zal ik daar een hoeveelheid nemen die waarschijnlijk gebruikelijk is. Als ik je vraag zo lees zal de pasta waarschijnlijk met een cannolator gemaakt zijn en wil je 5x verdunnen.

   Je hebt hele sterke (extreem sterke) wiet gebruikt van 22%. Je uiteindelijke wietolie zal dan bij 5x verdunnen ook sterk worden. De hoeveelheid wiet in combinatie met de sterkte is heel belangrijk voor de sterkte van je eind product. Bij 5 of 10% wiet gebruik je meer wiet dan bij 20%. Het voorbeeld zal dit duidelijk maken. 5% = 50 mg/g wiet en 20% is 200 mg/g wiet. Dus bij 20% THC gebuik je 4x zo weinig wiet.

   De pasta is echter geen 22%. Aangezien je de wiet met 22% THC hebt ingedikt is de concentratie van de pasta vele malen hoger.

   Om de concentratie te berekenen kan je niet met procenten werken en moet je in mg/ml werken. Uiteindelijk kan je dit simpel weer terug rekenen naar procenten als je dit wil.

   Wiet van 22% THC is 220 mg THC per gram wiet. Procenten omrekenen naar g/l = mg/ml is heel simpel, dit is maal 10

   In mijn voorbeeld neem ik 10 gram wiet. (7 a 10 gram wiet is meestal gebruikelijk, maar toch afhankelijk van je gewenste concentratie)

   We hebben dus 220 mg thc x 10 gr = 2200 mg THC. Dit zit dus in je pasta van 2ml. Per ml is dit dus 1100 mg.

   Deze 2200 mg ga je 5 x verdunnen met olijfolie. Dan krijg je te maken met de dichtheid. Deze is 0.92

   0.92 x 2200 = 2024  Verdunning: 2024 : 5 = 404,8 mg per 10 ml. Per ml is dit 404,8:10 = 40,48 mg/ml. Omgerekend in procenten is je wietolie 4% sterk.

   Dit betekent dus dat je met elke ml vloeistof 40,5 g THC binnenkrijgt.

   Nu is het eigenlijk belangrijk dat je olie tussen de 10 en 30 mg/ml is.(oftewel tussen 1 en 3%) Boven de 30 mg/ml lost het niet goed op en krijg je bezinksel, dus is je olie niet 100% effectief meer.

   Om te beginnen raad ik aan om met 10mg/ml te beginnen. In dit geval kan je je olie dus nog 4x verdunnen. In principe maakt die concentratie niet veel uit, 1 of 3%, je neemt dan gewoon meer of minder in. Een lagere concentratie is wel prettiger omdat je dan veel makkelijker je tolerantiepunt kan bepalen.

   Waarom houden we nu mg/ml aan. Dit is eenvoudig. Een druppel olie is niet altijd hetzelfde. Dikkere olie doordat er minder verdunt is, een andere vloeistof als verdunning, vergelijk olijfolie maar eens met kokosolie. Dit zijn een paar voorbeelden waarbij de druppel niet hetzelfde is. Als je met milliliters (ml) werkt met een doseerspuit krijg je altijd de gewenste ml binnen.

    

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 2 maanden geleden door Mr Blueberry.

   “Our planet is in urgent need of GREEN (Wake-Up) CALLS!”

  3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.