(advertenties)

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #6066
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Hallo CannaBella,  We hadden thee met melk gemaakt om te kijken of dit iets zou doen . Het smaakte wel aardig , maar we merkten er niets van.  Ik denk dat je gelijk hebt , zonder de trichomen zul je niet veel van de THC werking merken.  Maar ja …….thee met melk…..   :S

  • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door Ruud58.
  #6063
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Dag allemaal,

  Dank voor jullie belangstelling en speciaal Jack voor zijn “linkje”. We zijn nu weer een week verder; de plantjes groeien nog steeds door. De bladproblemen lijken iig niet erger te worden.We hebben ze afgelopen week voor het eerst wat extra voeding gegeven, dat lijkt de zaak wel goed gedaan te hebben. De plantjes staan nu 5 weken in de potten. We hebben inmiddels 2 scrog rekken gemaakt. Die zouden we nog een beetje  willen vullen. Mijn vriendin en ik hebben geen ervaring met kweken en scroggen , maar we zijn wel erg enthousiast geworden. We hebben ons via diverse fora en filmpjes enigszins verdiept in het scroggen . Dat valt echter niet mee; de grote bladeren maken het scroggen wat onverzichtelijk, maar we gaan vol goede moed gewoon door. We denken zelf dat we nog 1 of 2 weken willen proberen de rekken te vullen en daarna de bloei erin. Af en toe knippen we wat blad weg omdat het erg vol wordt , de bladeren verdringen elkaar. Van die (gedroogde) bladeren hebben we al eens thee gemaakt :S . En nu staan er wat afgeknipte 5 weken oude bladeren in de olijfolie .Ik weet echter nog niet wat dat moet worden :( . Op dit moment lijkt het wel aardig goed te gaan. Het linker plantje was iets achtergebleven maar groeit , ondanks iets ander licht, nu wel aardig goed. Ik heb nog 2 fotoos geplaatst.

  grt Ruud58

  • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door Ruud58.
  #5803
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Hallo Stevie,

  Dank voor je reactie. Volgens mij geef ik genoeg, maar ook weer niet teveel,  water. Omdat de PH waarde van de grond laag is, en mogelijk daardoor de plant niet alle voedingsstoffen goed opneemt (Als die nog voldoende in de grond zitten)  ga ik eerst hiermee aan de gang. Maar ja , ik ben ook geen deskundige, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit wel weer goed komt.

  Groet Ruud

   

 • #5684
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Hallo Jack,

  Dank voor het meekijken. ik gebruik geen voeding. Ik heb de plantjes goed onderzocht , maar zie geen beestjes. De PH is te laag,  dus die moet ik zien te verhogen Met een PH + toevoeging.Ik las ergens dat een te zure bodem , kalium tekort kan geven , wat weer de bruine plekjes tot gevolg kan hebben. Ik zal me er nog verder in verdiepen.Zal me toch niet gebeuren dat mijn eerste oogst ooit mislukt. :'(  groet Ruud

  • Deze reactie is gewijzigd 4 jaren, 3 maanden geleden door Ruud58.
  #5523
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Goedemorgen,

  Dank voor jullie reacties.Ik heb de lampen iets hoger gehangen. Ik geef geen extra voeding. Mogelijk , zoals Sen-C zegt, is de grond wat te voedingsrijk , maar het kleinere plantje links in de grote pot doet het uitstekend. Zit echter in dezelfde grond, maar is wel later in een grotere pot gekomen dan de andere 4 en heeft daardoor een beetje groei achterstand. Ik heb “kokos potgrond met zes maanden voeding”  van een bekend boeren tuincentrum gebruikt. Te weinig voeding lijkt me dus niet. Het kleine plantje staat wel iets natter dan de andere 4 , mede omdat het kleine plantje afgelopen weekend pas is verpot. Inmiddels lijken er wat meer bladpunten naar beneden te gaan hangen. Voor mijn gevoel is de grond niet te nat ( eerder te droog zou ik zeggen). Ik heb inmiddels een heel klein beetje water erbij gedaan..Ik zie nog niet echt resultaat. Ik lees iets over afgezuurd water indien er teveel voeding zou zijn . Kan het kwaad dit te proberen ??

  Groeten Ruud1958

   

  #5403
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Beste liefhebbers,

  Allereerst een gelukkig en gezond 2017 gewenst. Op 15-12 heb ik mijn laatste foto geplaatst van de overplanting van plantjes met lange stelen naar 12 liter potten. Ik kon slechts  4 x 12 liter potten kwijt in de : Rolling Stoned G-Kit. Het vijfde plantje kreeg dus een tijdelijk onderkomen tussen de andere plantjes. Omdat ik mijn 5e plantje niet weg wilde doen heb ik gisteren de G-Kit  iets verbouwd , waardoor nr. 5 ook de ruimte krijgt. Ik heb de lichtbalk nu iets uit het midden gehangen en een kleiner led lampje toegevoegd. Maar eens bekijken of dit zo wil. De 5 staan nu 2 en 1/2 week in het 18/6 licht regime . Het filter moet weliswaar nu een iets grotere ruimte filteren , maar dit lijkt te kunnen. Vandaag voorzichtig 1 steeltje gefimd om eens te zien hoe dat gaat. Ik zie wel dat de onderste takjes een beetje draaien /krullen.Ik ben er nog niet achter of dit met licht of water of misschien wel te maken heeft met voeding. De aarde die ik 2 en een halve week geleden gebruikt heb, is een kokos aarde met wat voeding er in. Kunnen jullie me advies geven over wat ik met de kleine krullende of iets afhangende blaadjes doe? Onderstaand een 3tal foto’s ter illustratie!

  De aanbouw met extra lamp , en de horticoled iets uit het midden van de oude kast gehangen.

  Het bladerdek van bovenaf ziet er , zeg  en hoop ik als leek, redelijk goed uit.

   

  De onderste bladeren ziet er bij alle plantjes enigszins gedraaid uit.

  Beste kenners : tips zeer welkom

  Groet Ruud 1958

(advertenties)
 • #5084
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  @Doktergroen , dank voor je info.Ik volg je kweekverslagen en ook je advies op. Zeker geven we niet op. De plantjes zijn inmiddels in een grotere pot gezet. Ik heb alleen nog geen vennetje geplaatst. Dat zal ik eerstdaags alsnog doen.De plantjes zijn in 4 potten van 11 of 12 liter gezet.( vierkante 12 liter potten kon ik niet anders vinden dan bestellen via internet).  We hebben voor het verpotten “kokos” potgrond van een bekend tuincentrum gebruikt .Dat wordt straks tropische wietolie.In het midden hangt het vijfde plantje er letterlijk en figuurlijk (tijdelijk) maar een beetje bij. De lamp hangt nu een 25 cm boven de plantjes.

  groet Ruud 58

  #5046
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Dag mensen ,

  Dank voor jullie reacties. Ik heb de zaadjes in de witte bekertjes met speciale aarde gedaan, halve cm diep ongeveer .Daarna in een kast , niet de kweekkas , en in het donker. Achteraf geziente  lang in het donker.Ik had ze eerder in de kweekkas moeten zetten., met belichting .Beginnersfout, wel wat van geleerd. De tip van Jack neem ik mee. Of deze kweek nu nog wel of niet lukt, er komt in ieder geval een nieuwe kweek.

  Groet, Ruud

   

   

   

   

  #4993
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Goedemorgen doktergroen,

  Als gloednieuwe en onervaren kweker heb ik alvorens ik de g-kit aanschafte al rond gegoogled op diverse fora en ben je kweekverslagen al tegengekomen.Ook het gebruik van de groei en bloeischakelaar is me duidelijk.De lamp staat alleen op groei.Toen ik de kwekelingen in de kas plaatste , waren de stelen al te lang. Een onervaren inschatting  is dat de kwekelingen te lang hebben ontkiemd in het donker.

  Groet Ruud

   

   

 • #4988
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Jack, dank voor de tips. Verpotten , grond tot onder het blad en een briesje .Ga ik mee bezig!

  #4874
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Dank voor alle reacties.

  Het is ook niet zozeer mijn bedoeling om  “stoned” te raken , maar meer om een goede medicinale wietolie te maken. Ik heb gekozen voor de shark shock plant . De omschrijving voor medicinale toepassing stond me als leek wel aan. Je moet toch ergens mee beginnen. ( staat nu te groeien in de G-kit  kweekkas.). Ik ben benieuwd of het droog proces noodzakelijk is , of iets toevoegt , voor het maken van goede olie.

  groeten Ruud

  #4804
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Hallo Charlie , de olie die je kocht was natuurlijk verdund. Gebruik je zelf ook nog een verdunning of gebruik  je nu  “pure” druppels? Zelf koop ik nu nog kant en klare thc olie, maar om iets te merken moet ik behoorlijk druppelen.10 ml is dan niet veel. Ik wil nu zelf olie te maken ( de zaadjes ontkiemen zie ik :) )  en deze minimaal te verdunnen.Ik begrijp dat verdunnen het doseren makkelijker maakt en lees ik hier in het forum dat verdunnen met hennepzaadolie een goed medicijn geeft. Dat ga ik dan maar eens proberen.

  groet Ruud 58

 • #4803
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Hallo Bob,

  op Rollingstoned kom ik de beluchting tegen als onder, volgens mij is dit een foto uit het kweekverslag van dr.Groen .Scheelt in ieder geval ruimte.

  Groet Ruud

   

  #4727
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Goedenavond allemaal,

  Ik heb me inmiddels voorgesteld op de “voorstelpagina” en wil nu graag gebruik maken van uw kwekers kennis en kunsten.Ik heb zo’n zelfde kast als Bob aangeschaft, maar de beluchters heb ik aan de achterkant geplaatst , dus openingen aan de binnenzijde. Ik dacht dat ik dit zo ergens op een foto gezien had. Heb ik het mis, of is dit al een kwekerskunst? :(

  groeten Ruud

  #4722
  Ruud58
  Bijdrager
  • Level
  16 reacties

  Dag, Snean

  Ik heb de kweekkast gekocht die je hier kunt winnen. Ik ging er  gemakshalve maar van uit dat ik deze toch niet zou winnen , dus heb ik de kast maar aangeschaft. Ik hoop dat eerstdaags de shark shock zaadjes ontkiemen zodat ik ze in kast kan plaatsen voor de groeiperiode. En dan maar gokken dat het lukt, een soort gokkast dus .

  groet Ruud

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)