(advertenties)
(advertenties)

Eens in de twee weken deelt mediwietkweker Pendergast zijn avonturen uit de kweekkast met onze lezers. Deze week zet hij zijn Black Widows in bloei en lost hij met een paar probleempjes op. Ga er maar weer goed voor zitten.

Goede service

Het is nu 2 weken geleden dat de Black Widow’s de kas in gingen, we gaan nu dus de derde week in.
En ik moet zeggen; de eb-en-vloedtafel geeft lang niet zo veel opstartproblemen als ik had verwacht. Niets lekt, het reservoir blijft keurig op peil, er blijft niet veel water liggen en de planten groeien goed door.

Desondanks gaat niet alles lekker. Een Pendergast mediwiet kweekverslag is immers geen Pendergast kweekverslag als alles vlekkeloos verloopt.

Het probleem is gelukkig simpel op te lossen en zal geen tot weinige nadelen voor de medicinale planten veroorzaken. Maar leuk is anders. Het probleem zit hem in de lampen.

Zoals de vaste lezers weten gebruik ik HansPanel lampen. Deze lampen zijn gemaakt door BonsaiHero en worden ook gebruikt in de kweekkast van Mediwietsite.

Laat er geen misverstand ontstaan over het feit dat deze lampen zichzelf bewezen hebben bij meerdere kwekers en met de LED’s zelf is echt niks mis. Maar er kan altijd iets gebeuren met elektronica, en in mijn geval hield één van de ventilatoren van één van de lampen ermee op. Dit zorgde ervoor dat de lamp té heet werd en het niet meer goed deed. De helft van alle lampjes stopte ermee.

BonsaiHero was gelukkig uitermate vriendelijk en verleende goede service. Zij hebben dit binnen een week weten op te lossen. De ventilator deed het weer en de lampjes zelf ook.

Een paar dagen later had ik echter weer last van dezelfde lamp; de lampjes flikkerde. Met de hulp van BonsaiHero kwamen we erachter dat de voeding kapot was, en ook dit is vlot opgelost van ze door een nieuwe voeding op te sturen. Chapeau!

Zoals ik al eerder zei, geen groot probleem dus. Maar wel heb ik met minder wattage voorgegroeid dan ik had willen doen.

Magnesium tekort

Dat gezegd te hebben, doen de mediwietplanten het lekker. De Black Widows groeien als kool.
Het enige wat ik merk is dat ze magnesium te kort komen. Ik ben dus begonnen met het bijvoeden met CalMag.

Het Magnesium te kort herken je aan bladeren die wat geel worden aan de binnenkant van het blad en wat paars gekleurde steeltjes. Magnesium is een belangrijke bouwsteen voor de wietplanten en een te kort komt regelmatig voor bij kweken op cocosvezel. Een flesje CalMag kan dus nooit kwaad.

De White Widow’s zagen er na dezelfde hoeveelheid dagen ongeveer hetzelfde uit, maar die leken minder last te hebben van tekorten.

Ook zit er een Black Widow tussen die het vanaf dag 1 al niet zo lekker deed als de rest, maar zelfs deze groeit lekker door onder de Panels in de eb-en-vloedbak.

Dat er een slechte Black Widow tussen zit is helemaal niet erg, want toen in de tijd van de Black Widows zat er ook een eenling bij die niet goed wilde presteren. Deze zag er zo uit:

Deze medicinale wietplant is altijd wat kleiner gebleven door de hele ronde, maar dat maakt niet heel veel uit. Een kleine wietplant kan evengoed veel opbrengen en lekker smaken. We laten de White Widow-dame er dus ook gewoon lekker tussen staan.

Afgezien van de magnesiumbehoefte van de Black Widow’s is er nog een ander verschil ten opzichte van de White Widow.

De Black Widow heeft overduidelijk iets meer sativa in haar. De planten worden een stukje groter, zoals jullie onderaan het verslag in de tabel kunnen zien, maar laten ook meer ruimte over tussen toppen. 

Waar de White Widow overduidelijk een indica dominante soort was en geen tot weinig ruimte overliet tussen toppen.

Ook de bladeren van de White Widow vertoonde veel duidelijkere Indica genen:

We gaan de bloei in

Ondanks het Magnesium-tekort schieten de wortels van de Black Widow uit de potten. Elke dag lijken de wortels wel 2 keer zo lang en groot te worden. Tot nu toe zijn ze allemaal spierwit, dus hoef ik mij weinig zorgen te maken, want als je wortels een bruine of zwarte kleur krijgen kan dit duiden op wortelrot. Als je witte wortels hebt, betekent het dat ze genoeg zuurstof krijgen en dat je systeem dus goed werkt.

Vaak gooien medicinale cannabiskwekers de wortels weg, maar eigenlijk zijn ze hartstikke nuttig. Meer over de medicinale eigenschap van wietwortels lees je hier.

Tot nu toe dus weinig klachten over de Black Widow en het eb-en-vloedkweken. Omdat de kas zoals jullie kunnen zien aardig vol begint te groeien, heb ik besloten de klok om te gooien op 12 uur donker en 12 uur licht. We gaan de bloei dus in!

Ik ga ook beginnen met het toevoegen van Sugar Royal aan de Plagron Hydro A en B voeding en hoop jullie in het volgende verslag wat beginnende bloei te laten zien.

Om jullie een kort beeld te geven van hoe veel de planten nou zijn gegroeid, sluit ik zoals altijd weer af met de grafieken!

(advertenties)