(advertenties)
(advertenties)

Na een lading tegenslagen tijdens de vorige kweekronde van Pendergast, gaat alles nu voor de wind. Letterlijk zelfs. Er blaast een heerlijk briesje door de kweekkast en daar genieten de planten zichtbaar van. Tijd voor een update van onze medicinale kweekreporter.

Welkom bij mijn nieuwe kweekverslag waarin ik je bijpraat over de ontwikkeling van mijn medicinale wietplanten. De vaste lezers weten er momenteel Black Widow planten in mijn kast pronken en die maken het goed.

De vorige keer lazen jullie weliswaar over een probleem met de lamp terwijl ik net de bloei in wilde gaan. Ook had ik een klein calmag probleempje. Verder was er eigenlijk weinig aan de hand en ging het voortreffelijk met de medicinale cannabis. Wel, in dit verslag kan ik mededelen dat het eigenlijk nóg beter gaat.

Het gaat top

Zoals ik net al zei ging de klok op 12/12 in het vorige verslag. Dit is het tijdsregime waardoor planten bloeihormoon gaan aanmaken. Hierdoor gaan ze toppen ontwikkelen. En nu 2 weken na het vorige verslag zijn er ook duidelijke toppen zichtbaar.

Ze ruiken zelfs al een beetje! En dat is een goed teken, want toppen die ruiken bevatten de goede terpenen, doe erg belangrijk zijn voor ons medicinale wietgebruikers.

Meer lezen: Wat je moet weten over terpenen in cannabis

Wel is nu goed te zien dat de Black Widow duidelijk wat meer sativa bevat dan de White Widow die ik een tijdje terug kweekte. Iets wat op zich niet erg is, maar wat ik zelf liever niet wilde zien deze ronde. Zoals de vaste lezers weten kweekte ik vorige keer een sativa en dat duurde mij veel te lang. Ik hoop dus dat het meevalt en dat de Black Widow alsnog redelijk snel afbloeit.

De lange dune bladeren duiden op sativa-genen.

 

Op de foto is duidelijk te zien dat er sativa-genen in de plant zitten. Kenmerkend voor sativa’s zijn namelijk de lange, dunne bladvingers. Iets wat de White Widow, waar ik deze kweek mee vergelijk, totaal niet had:

Een White Widow uit een eerdere kweek.


De Black Widows staan er nu wel erg vol bij:

En ze maken ook flink wat blad aan. Elke dag snoei ik een beetje om het onder controle te houden en ervoor te zorgen dat er overal een fris briesje kan waaien. Dit doe ik ook omdat ik er alles aan wil doen om toprot te voorkomen.

Lollypoppen

Bij het snoeien zorg ik ook dat de onderkant van de plant redelijk kaal blijft. Dit noemt men ‘lollypoppen’. Door je mediwietplanten te lollypoppen gaan zen meer energie steken in de plantdelen die je laat zitten.

Omdat er aan de onderkant van de plant vaak weinig goeds groeit, kan je het er net zo goed afhalen in de hoop dat dit zich vertaalt in meer gewicht in de ‘goede’ toppen.

Men noemt het ‘lollypoppen’ omdat de plant op een ‘lollypop’ ofwel een lolly gaat lijken. Het is lastig te zien, maar voor nu ziet het er zo uit:

In het volgende verslag hoop ik jullie goed te kunnen laten zien hoe het eruit ziet als de plant wat verder in de bloei is, en ik nog iets meer heb gesnoeid.

Black versus White

De White Widows stonden er de vorige keer iets anders bij. Veel compacter, iets meer toppen en een stuk minder hoog. De White Widows ontstegen de 40 centimeter namelijk niet in deze week, waar sommige Black Widows nu al 58 centimeter zijn!

Om een beeld te krijgen, hier is een foto van hoe compact en kort de White Widows waren: 

Dat de Black Widows er zin in blijven hebben blijkt ook uit de wortels. Deze groeien inmiddels over de hele bak heen.

Maar het water dat ze krijgen bevat ruim genoeg zuurstof en is schoon. Hierdoor zien de wortels er dus spierwit en kerngezond uit gelukkig. Omdat ik er geen problemen in zie laat ik ze lekker liggen. Wortels zijn enorm gevoelig en ik ga er liever niet te veel mee rotzooien, want ik wil over een week of 6 à 7 probleemloos kunnen oogsten.

Verder heb ik weinig te melden eigenlijk. Alles gaat redelijk volgens de planning.  In de hoop op lekkere dikke en zware toppen gaan we zo langzamerhand beginnen met het bijvoeden van Plagron zijn Green Sensation, meer hierover lees je hier.

Tot besluit nog de tabellen. Tot over twee weken.

Schema White Widow

Schema Black Widow

(advertenties)